Tijgernoten alle info en meer

Er zijn heel veel verschillende noten waar je mee kunt vissen, één van die noten is de Tijgernoot. Dit is dan ook direct de meest gebruikte nootsoort die er verkrijgbaar is. Je kunt kant en klare tijgernoten kopen, maar ook droge tijgernoten, deze moet je zelf klaar maken. Wanneer je gaat voor droge tijgernoten is het van groot belang dat je weet wat je doet. Want wanneer je ze niet goed bereid kunt je schade brengen aan de karper met de dood tot gevolg.

Maïs is een aassoort waarmee veel gevist wordt, dit omdat er leuk mee wordt gevangen. Als je maïs bij de supermarkt koopt, koop je een blik. Deze blikken maïs zijn net zoals veel andere producten verschillend van prijs. Maar er zijn blikjes waar je maar €0,45 voor betaald. Het kan dus een relatief goedkoop aas zijn.

Hennep is te klein om aan de hair te rijgen. Er zijn methodes door hennep op een dun garen te rijgen en deze in slierten aan de haak te binden... maar daar heb ik geen geduld voor. Je kan hennep in gemalen of hele vorm kopen.

Deeg als aas... Prima

Deeg is een leuk aas om mee op karper te gaan vissen. Dit aas is makkelijk zelf te maken maar zeker een goed aas. Als je geen tijd hebt om deeg te gaan maken, kun je het ook kant en klaar in de winkel kopen.

Puur natuur en beetje van celavita. Wederom een aas uit de vroegere jaren. Wij maken meestal gebruik van de celavita aardappels. Deze zijn voorgekookt, juiste formaat en klaar voor gebruik. Je kan ze nog iets verder door koken om een extra smaakje toe te voegen. Dit kan suiker zijn, of een echte flavour zoals scopex. Als je ze maar niet te gaar kookt.

Onlangs kwam ik via mijn werk ergens terecht waar ze producten klaar maken voor diervoeders. Op vriendelijk verzoek heb ik wat voer mee mogen nemen.

Gemalen voedingsbestanddelen die hard samengeperst worden heten pellets. Meestal in de een vorm een “buisje”. De grotere maten zijn vaak voorgeboord, zodat je ze makkelijk op de hair kan rijgen.

Ja ja, je zult het niet geloven maar je kan macaroni ook gebruiken voor het karpervissen. Als je het gebruikt moet je het iets minder lang koken dan als dat je het zelf gaat eten.

Alle soorten vlees zijn zoals smac, hamblokken, gehakt enz. kan je gebruiken. De karper is er gek op. Het probleem van dit aassoort is dat het niet goed blijft zitten op de hair.

Advertenties