Karper aas uit de supermarkt, wat zijn echte aanraders

Iedere karpervisser weet dat we best wel een dure hobby hebben. Ga maar eens een zak boilies halen, voor € 10,- heb je niet echt een ruime keus en je hebt dan vaak maar één kilo. Gelukkig zijn er op gebied van aas heel veel alternatieve die je kunt gebruiken. Het voordeel van deze alternatieve is dat je het gewoon kunt kopen bij de supermarkt en het ook nog eens een stuk goedkoper is. Nu wil je natuurlijk weten welke aassoorten je kunt halen bij de supermarkt en waar je ook nog eens een mooi succes mee kunt hebben. Wij zijn erin gedoken en hebben verschillende aassoorten geprobeerd om te kijken of ze effectief zijn. Hieronder lees je meer over het supermarkt karper aas dat wij hebben geprobeerd en waar we succes mee hebben gehad.

Tijgernoten alle info en meer

Er zijn heel veel verschillende noten waar je mee kunt vissen, één van die noten is de Tijgernoot. Dit is dan ook direct de meest gebruikte nootsoort die er verkrijgbaar is. Je kunt kant en klare tijgernoten kopen, maar ook droge tijgernoten, deze moet je zelf klaar maken. Wanneer je gaat voor droge tijgernoten is het van groot belang dat je weet wat je doet. Want wanneer je ze niet goed bereid kunt je schade brengen aan de karper met de dood tot gevolg.

Hennep het aas waar karpers en andere vissoorten dol op zijn

Vrijwel iedere visser heeft wel eens gebruik gemaakt van hennep, misschien niet eens bewust. Hennep is namelijk perfect aas dat door verschillend anders karper aas zit vermengt. Hennep is een aassoort waar bijna alle vissoorten gek op zijn. Dit is een nadeel maar ook weer een voordeel. Wanneer andere vissoorten azen op jouw stek stimuleert het de karper om ook te vreten. Wel heb je kans op bijvangsten waar je waarschijnlijk minder blij mee bent.

Mais misschien wel het meest gebruikte karperaas

Maïs is een aassoort waarmee veel gevist wordt, dit omdat er leuk mee wordt gevangen. Als je maïs bij de supermarkt koopt, koop je een blik. Deze blikken maïs zijn net zoals veel andere producten verschillend van prijs. Maar er zijn blikjes waar je maar € 0,45 voor betaald. Het kan dus een relatief goedkoop aas zijn.

Ken je iemand zoals bijvoorbeeld je opa die vroeger veel op karper viste? Dan kan het haast niet anders dan dat hij/zij wel eens gebruik maakte van aardappel. Dit was vroeger namelijk een zeer veel gebruikte aassoort. Tegenwoordig is dat wel anders, bijna niemand gebruikt het nog. Toch is het aan te raden om nog steeds gebruik te maken van aardappels, juist nu bijna niemand het meer gebruikt.

Pellets het karperaas dat veel gebruikt wordt om te voeren

Pellets wij van Onzevissen.nl zijn er gek op. Maar wat zijn pellets nu eigenlijk en hoe zet je ze in? Je leest het allemaal in ons artikel over pellets. Om te beginnen zijn pellets gemalen voedingsbestanddelen die hard samengeperst zijn. Welke voedingsbestanddelen dit zijn ligt eraan voor welke pellet je kiest. Je hebt namelijk pellets in heel veel verschillende smaken en formaten. Hierdoor zit er altijd wel iets bij voor jou.

Macaroni goedkoop karperaas en ook nog eens super effectief

Karperaas hoeft helemaal niet duur te zijn, maak bijvoorbeeld eens gebruik van macaroni. Dit is karperaas dat gewoon in de supermarkt verkrijgbaar is en ook nog eens goedkoop te koop is. Wel is het zo dat je macaroni nog moet klaarmaken voor je het kunt gebruiken. Zo moet je het van tevoren wel eerst even koken. Belangrijk hierbij is dat je het iets korter kookt dan wanneer je het voor jezelf klaar maakt. Het is dan namelijk net even iets harder waardoor het gemakkelijk op de hair blijft zitten. Zo kun je macaroni gebruiken als haakaas en kun je het voeren. Wij raden je daarom zeker eens aan om dit te proberen.

Smac, ham en ander vlees zijn perfect om mee te vissen

Er zijn heel veel verschillende soorten aas te bedenken. Een groot deel ervan koop je bij de plaatselijke hengelsportzaak en heel veel ander aas koop je bij de supermarkt. Zo ook Smac, ham en ander vlees. Het leuke van dit soort aassoorten is dat karpers er gek op zijn en het vrij weinig gebruikt wordt. Het is dan ook echt aan te raden om hier eens mee te gaan vissen. De kans is groot dat je er succes mee hebt en dat is nu net wat jij wilt.

Advertenties