Maïs is een aassoort waarmee veel gevist wordt, dit omdat er leuk mee wordt gevangen. Als je maïs bij de supermarkt koopt, koop je een blik. Deze blikken maïs zijn net zoals veel andere producten verschillend van prijs. Maar er zijn blikjes waar je maar €0,45 voor betaald. Het kan dus een relatief goedkoop aas zijn.

Je kan ook zelf maïs koken. Je koopt dan bijv. een zak maïs van 5 kilo bij de groothandel, hier betaal je ongeveer € 2,50 euro voor. Er zit wel een verschil tussen deze maïs en de blikvariant. Dit wordt ook wel gezien als harde maïs of kippen maïs. Deze moet wel op een goede manier bereid worden. Omdat dit (helaas) nog wel is fout gaat, beschrijven wij hier onder hoe het moet. Slecht bereide maïs is slecht voor een karper en kan schade veroorzaken.

Laat de maïs 24 uur lang weken in water. Na de 24 uur kook je de geweekte maïs 30 minuten in water. Als de maïs een half uur gekookt heeft kan je het aas gelijk gebruiken. Persoonlijk laat ik het liever afkoelen.

Maïs

Je kan een extra smaak geven aan de maïs. Dit doe je door tijdens het weken of koken een flavour aan het water toe te voegen. Eventueel kan je de flavour ook na het koken toevoegen, alleen zal deze minder opgenomen worden door de maïs. Natuurlijk kan je ook een flavour bij een blik maïs er in gooien.

Extra tip: Er is veel kunstmatig aas op de markt, zo ook pop-up maïs. Dit in combinatie met een enkele echte maïskorrel werkt zeer aantrekkelijk en heeft veel bewezen resultaten. Het nadeel van dit kunstmatige maïs is dat het weer duur is. Maar het voordeel is dan wel weer dat je ze keer op keer weer kan gebruiken.

Advertenties