Utrecht is met een oppervlakte van 1385 km² de kleinste provincie van Nederland. De provincie telt ca. 1.220.324 inwoners (30 november 2009). De dichtbevolkte en centraal gelegen provincie wordt algemeen tot de Randstad gerekend.
De hoofdstad is Utrecht. Deze stad was het centrum van het bisdom of Sticht Utrecht dat de voorloper was van de huidige provincie. De op een na grootste stad van de provincie is Amersfoort, gevolgd door Veenendaal.

Korte omschrijving:
Dit watertje ligt langs een fietspad. Het heeft de naam gekregen omdat één van de bewoner er een plastic reiger heeft staan. In de zomermaanden zeer geschikt voor penvissen aangezien er meerdere mooie rietkragen zijn. Er zit karper, maar over het algemeen zijn deze heel klein. Ook hier is drijvend bijna onmogelijk door het grote aantal eenden.

Korte omschrijving:
Water dat zich bevindt op de Vondellaan in Veenendaal. Meerdere visplekken. In de zomermaanden zeer geschikt voor penvissen. Drijvend is bijna onmogelijk door het grote aantal eenden, meerkoeten en meeuwen. Ook is het een prachtig water voor met de Method Feeder. Wel moet je hier dan rekening houden met bijvangst van witvis. Verder is de driehoeken in Veenendaal zeer populair bij de jeugd, hierdoor kan het zeker in het weekend drukker zijn. Met karpers tot een gewicht van ongeveer 10 KG is het een super leuk water om een dagje te vissen.

Korte omschrijving:
Niet ver van Stadpark en De Surfvijver ligt dit water dat bestaat uit 4 kommen. Elke kom heeft interessante plekken. Er is kort geleden vis uitgezet uit de biesbos. Pas op voor de Ganzen... :)

Korte omschrijving:
Dit water ligt in het uiterste gedeelte van Veenendaal West, vlak naast de Staringlaan. De Betje Wolfflaan om precies te zijn. Het water is niet groot en er is veel riet. In het midden bevinden zich twee eilandjes. Ook dit water is in de zomermaanden zeer geschikt voor penvissen en vissen met de korst. Maar pas ook hier opvoor de eeuwige eenden.

Korte omschrijving:
Dit water is lang gerekt en ligt vlak langs de A12 en het industrie gebied van Veenendaal. Je zit werkelijk tussen de autobedrijven. Het is niet groot. Het water wordt afgewisseld door kommetjes en smalle slootjes.

Korte omschrijving:
Midden in het Petenbos ligt dit water. Het is smal en heeft schuin aflopende kanten. Maar hier zwemt echt leuke vis rond. We hebben er vissen van 10 kilo gevangen. Met de pen of op de bodem. Kan beide uitstekend. Drijvend... wederom niet door onze vrienden de eenden. Die zijn er in grote getalen en hebben geleerd dat mensen hun eten geven. 

Korte omschrijving:
Dit water bevindt zich ook aan de Groeneveldselaan, net zoals de surfvijver. Alleen aan de andere zijde. De kanten zijn netjes gemaaid er zijn meerdere visplekken. Er wordt hier veel snoek gevangen. In het verleden hebben we hier mooie karpers gevangen. Maar de gemeente heeft reparatie werkzaamheden uitgevoerd met een open sluis. Men zegt dat er veel is weg gezwommen.

Korte omschrijving:
Het is niet precies aan te geven aan welke straat dit water ligt. Het is namelijk vrij lang en raakt meerdere straten. We hebben gekozen voor de staringlaan. Er zijn meerdere visplekken. In de zomermaanden zeer geschikt voor penvissen. Ook hier is drijvend bijna onmogelijk door het grote aantal eenden.

Korte omschrijving:
Water dat zich bevindt op de Groeneveldselaan in Veenendaal. Meerdere gemaaide visplekken. Het meer heeft een omtrek van ongeveer 1100 meter (google earth). Over het algemeen is de hengeldruk er erg hoog. Je kan zeker spreken van een dressuur water. Zeker geen water waar je "even" een vis kan vangen. Toch is het water in Veenendaal super populair. Dit komt mede omdat dit het grootste water van Veenendaal is en daarnaast er vissen van mooie gewichten op zitten. Wil jij dus mooie karpers vangen? Dan is de Surfvijver in Veenendaal een echte aanrader voor jou.

Korte omschrijving:
Ook dit water is vrij lang en is zeker niet breedt. Dit water leent zich niet om eens lekker met de rodpod te gaan zitten. Verbazingwekkend zwemmen hier wel veel mooie vissen. Je kan aan elke kant vissen, er zijn geen vaste visplekken. In de zomermaanden zeer geschikt voor penvissen en drijvend, de eenden weten hier beter :) 

Buienradar

Advertenties