Vrijwel iedere visser heeft wel eens gebruik gemaakt van hennep, misschien niet eens bewust. Hennep is namelijk perfect aas dat door verschillend anders karper aas zit vermengt. Hennep is een aassoort waar bijna alle vissoorten gek op zijn. Dit is een nadeel maar ook weer een voordeel. Wanneer andere vissoorten azen op jouw stek stimuleert het de karper om ook te vreten. Wel heb je kans op bijvangsten waar je waarschijnlijk minder blij mee bent.

Toch zijn wij van Onzevissen.nl gek op hennep en maken wij er dus ook veel gebruik van. Doordat heel veel vissoorten hier gek op zijn kun je er ook niet snel teveel van voeren. Dit is natuurlijk een groot pluspunt. Daarnaast kun je hennep met vrijwel alle andere aassoorten gebruiken. Sterker nog, het kan juist een groot voordeel opleveren om dit te doen.

Kant en klare hennep voor het gemak

Goed om te weten is dat je ook hennep op de juiste manier moet bereiden. Daarom kan het handiger zijn om te gaan voor kant en klare hennep. Hier hoef je namelijk niks meer mee te doen en kun je dus direct gebruiken. Het nadeel hiervan is dat het een stuk kostbaarder is dan hennep dat je zelf nog moet bereiden. Je kunt kant en klare hennep kopen in kleine blikjes of in grote potten. Wel is het zo dat je het na openen niet lang kunt bewaren of je moet het invriezen. Je kunt kant en klare hennep kopen als naturel of met een smaakje zoals bijvoorbeeld krill of chili. Naast kant en klare hennep kunt je ook gebruik maken van gemalen hennep. Dit is perfect voor door je voer of door je boilies als je deze zelf gaat maken.

Hennep het perfecte aas voor de karper

Hennep zelf bereiden kost tijd maar is wel gemakkelijk

Wanneer jij veel hennep nodig hebt kun je het beter zelf bereiden. Dit is namelijk een stuk goedkoper dan dat je kant en klare hennep koopt. Daarnaast is het bereiden van hennep helemaal niet zo moeilijk. Het enige nadeel is dat het veel tijd kost. Besluit jij om de hennep zelf te gaan bereiden, dan moet je dit als volgt doen. Om te beginnen moet je het laten weken, minimaal 12 uur, maar beter is 24 uur. Wanneer je het 24 uur laat weken kun je het vervolgens gaan kopen. De kooktijd is afhankelijk van hoelang je het laat weken. Heb je ze 24 uur laten weken dat is de kooktijd tussen de 20 en 30 minuten. Het koken is klaar op het moment dat de eerste hennepzaden beginnen te kiemen. Dit is dan ook direct het moment dat jij ze van het vuur af kunt halen. Giet de hennep met kookvocht over in een emmer. Zorg er hierbij voor dat het hennep onder water blijft. Vervolgens plaats je de deksel erop en kan de rest van de hennep gaan kiemen.

De karpers zijn gek op het witte puntje dat uit de hennep komt. Om die reden is het van belang dat er zoveel mogelijk hennep kiemt. Na het koken is de meeste hennep binnen een paar uur gekiemd. Dit is dan ook direct het moment dat jij ermee kunt gaan vissen. Wanneer je bovenstaande doet heb je naturel hennep. Wij kunnen ons voorstellen dat je er liever een smaakje in hebt zoals bijvoorbeeld chili of knoflook. Je kunt dit op iedere gewenst moment toevoegen aan de hennep. Wij raden dit wel aan om het te doen voor of tijdens het koken. Ben je dit vergeten, dan kun je het natuurlijk altijd nog doen na het koken.

Vissen met hennep als haakaas

Het is onmogelijk om de hennep op de hair te plaatsen. Hiervoor is de hennep te klein en de hair te dik. Wel is er een mogelijkheid om de hennep op garen te rijgen en deze te knopen aan je hair of haak. Wij van Onzevissen.nl hebben hier echt het geduld niet voor en vissen dan ook niet met hennep als haakaas. Veel makkelijker is om gebruik te maken van plastic hennep. Dit kun je namelijk veel gemakkelijker gebruiken als haakaas omdat het niet kapot kan. Wil jij liever geen plastic, maar gebruik maken van echte hennep? Dan zal je toch echt geduld moeten hebben.

Advertenties