Deeg is een leuk aas om mee op karper te gaan vissen. Dit aas is gemakkelijk zelf te maken en het is ook nog eens productief wat vangen betreft. Als je geen tijd hebt om deeg te gaan maken, kun je het ook kant en klaar in de winkel kopen.

In dat geval heb jij in een handomdraai geweldig deeg waar je mee kunt vissen. Toch raden wij je aan om het zelf te maken wanneer je hier tijd voor hebt. Dit omdat je dan zelf kunt bepalen hoe jouw deeg eruit komt te zien. Hierdoor is het uniek en dat is nu net wat wij willen. Om je op weg te helpen hebben wij een basis gemaakt waarmee iedereen uit de voeten kan.

Om te beginnen ga je naar de bakker of supermarkt voor een zak wit brood. Dit laat je vervolgens 4 á 5 dagen in de verpakking liggen. Belangrijk hierbij is dat je het brood niet uit de zak haalt, hierdoor wordt het brood net even iets droger. Zodra je dit hebt gedaan leg je het brood in een bak met water. Zo heeft het brood de kans om lekker vochtig te worden. Zodra het goed vochtig is haal je het brood uit de bak en knijp je het zo goed mogelijk uit. Vervolgens stop je het in een handdoek zodat je het nog beter kunt uitwringen. Hierdoor haal je het meeste vocht uit het deeg en heb je de basis helemaal klaar.

Smaak geven aan je deeg, waar moet je aan denken

Het leuke is dat je de basis van het deeg nu helemaal klaar hebt. Dit betekend dat je aan het leukste onderdeel kunt beginnen, namelijk het deeg maken naar jouw wensen. Hiervoor kun je echt van alles gebruiken, je kunt het zo gek niet bedenken. Denk bijvoorbeeld aan kaas, flavours, honing, stroop, siroop, vismeel of bedenk iets anders. Wel is het belangrijk dat je er geen grove ingrediënten in stopt, je wilt het tenslotte kunnen kneden. Zodra je de ingrediënten hebt toegevoegd kun je het deeg gaan gebruiken. 

Omdat het deeg droog kan worden is het slim om het te bewaren in een plastic zak. Mocht het zo zijn dat het deeg toch te droog wordt, maak dan je handen nat en kneed het deeg tot dat het weer nat genoeg is om aan je hair te doen. Leuk om te weten is dat deeg steeds minder vaak gebruikt wordt, hierdoor kun jij je dus onderscheiden. Wil jij dus ook net even wat anders gaan vissen dan een ander? Ga dan zeker eens aan de slag met het maken van deeg, dit is zo gemakkelijk en toch super effectief.


Geen tijd? Ga dan voor kant en klaar deeg

Wij snappen dat niet iedereen de tijd heeft om zijn eigen deeg te maken. Dit wil natuurlijk niet zeggen dat jij er graag een keer mee wilt gaan vissen. Gelukkig kun je tegenwoordig ook kant en klaar deeg bestellen. Bijna alle hengelsportzaken hebben dit wel in het assortiment. Er zijn verschillende varianten, zo heb je deeg in een potje, dit kun je direct gebruiken. Ook heb je deeg in een zakje zitten, hier wordt vaker voor gekozen. Wanneer je hiervoor gaat zal je wel zelf water moeten toevoegen. Verder is het deeg helemaal klaar en is het voorzien van een lekkere smaak en geurstoffen. Koop je dus een kant en klare verpakking, dan ben jij direct klaar om te vissen.

Tips:

  1. Let op: Deeg is niet hard en blijft dus niet lang op de hair zitten. Vissen op grote afstanden kan dus alleen wanneer jij de lijnen uitvaart met een (voer)boot.
  2. Mocht je zelf het deeg maken en het is niet stevig genoeg. Dan kun je er bloem of een ander bindmiddel aan toevoegen. Hierdoor wordt je deeg steviger.
  3. Varieer met smaken zodat je eens kunt afwisselen.
  4. Deeg is perfect aas voor het vissen met de pen.

Karpervissen met deeg kan erg effectief zijn

Advertenties