Deeg als aas... Prima

Deeg is een leuk aas om mee op karper te gaan vissen. Dit aas is makkelijk zelf te maken maar zeker een goed aas. Als je geen tijd hebt om deeg te gaan maken, kun je het ook kant en klaar in de winkel kopen.

Als je wel tijd hebt om het zelf te maken, kan je het als volgt doen:
Koop een zak brood en laat deze 4 á 5 dagen lang liggen, hierdoor wordt het brood net iets droger. Haal het brood tijdens deze dagen niet uit de zak. Vervolgens leg je het brood dan in een bak water, en laat het goed vochtig worden. Als het goed vochtig is, haal het brood er uit en knijp het zo goed mogelijk uit. Doe daarna het brood in een handdoek en wring deze goed uit. Als je dit gedaan hebt, haal je het er uit. Nu kan je er verschillende dingen toevoegen, bijvoorbeeld kaas of een flavour. Dit geeft het deeg een extra smaak en dus aantrekkingskracht. Heb je dit gedaan dan is het deeg klaar en kan je het gebruiken voor het vissen.

Als je het deeg kant en klaar in de winkel koopt, heb je twee varianten. De ene zit in een potje de ander in een zak. Degene in het potje is meestal al helemaal klaar. De andere variant in de zak, moet je meestal nog water aan toevoegen. Beide varianten zijn over het algemeen al voorzien van smaak en geurstoffen, je hoeft dus niks meer toe te vroegen. Maar dat staat wel op de verpakking.

Tips:

Let er wel op dat deeg niet hard is, het valt dus snel van je hair/haak af. Als je dus met deeg vis moet je niet vissen op een grote afstand, of je moet hem uitvaren met een (voer)boot.
Als je zelf deeg maakt en hij is niet stevig genoeg, kun je er bloem bij doen om er voor te zorgen dat hij steviger wordt.

Advertenties