Er zijn heel veel verschillende noten waar je mee kunt vissen, één van die noten is de Tijgernoot. Dit is dan ook direct de meest gebruikte nootsoort die er verkrijgbaar is. Je kunt kant en klare tijgernoten kopen, maar ook droge tijgernoten, deze moet je zelf klaar maken. Wanneer je gaat voor droge tijgernoten is het van groot belang dat je weet wat je doet. Want wanneer je ze niet goed bereid kunt je schade brengen aan de karper met de dood tot gevolg.

Het makkelijkste is dus om te gaan voor kant-en-klare tijgernoten. Deze zijn al compleet bereid door de leveranciers, hier hoef je dus niks meer mee te doen. Echter wanneer je veel kilo's nodig hebt kun je ze toch echt beter zelf maken.

Moet moet ik de droge tijgernoten bereiden

Wanneer je besluit om de tijgernoten zelf te gaan bereiden, dan is het van groot belang dat je dit op de juiste manier doet. Om te beginnen moet je ze eerst 48 uur laten weken, ze kunnen dan lekker veel vocht tot zich nemen en daardoor niet meer uitzetten. Heb je de tijgernoten geweekt? Dan kun je een eigen manier bepalen om ze helemaal klaar te maken. Om je op weg te helpen delen wij graag met jou hoe wij ze bereiden. Allereerst gooi je de tijgernoten in een pan en laat je ze koken. Na ongeveer een half uurtje voeg je een lekker bruin biertje toe. Dit zorgt ervoor dat de tijgernoten straks lekker slijmerig worden (hoe meer slijm hoe beter).

Nadat je het bruine biertje hebt toegevoegd laat je ze nog een half uur koken. Ze hebben dan in totaal één uur op het vuur gestaan. Ben je klaar met koken, dan gooien wij er nog basterd suiker doorheen. Dit zorgt weer voor nog meer slijm. Zodra je dit gedaan hebt gooi je de tijgernoten met kookvocht in een emmer en laat je ze een paar dagen staan met een dichte deksel. Het liefst op kamertemperatuur, na een paar dagen zijn de lekker slijmerig en dus klaar voor gebruik. Wil jij droge tijgernoten kopen? Dan kun je dat hier doen.

Kant en klare tijgernoten perfect voor wanneer je weinig tijd hebt

Ben jij altijd erg druk en heb je daardoor minder tijd om de tijgernoten zelf te maken? Dan kun je natuurlijk ook gaan voor kant en klare tijgernoten. Het voordeel hiervan is dat je ze direct kunt gebruiken, echter hebben ze ook nadelen. Zo ligt de prijs in verhouding een stuk hoger. Dit komt omdat je er zelf geen werk aan hebt. Daarnaast heb je ook geen mooie slijmerige slijmlaag op de kant en klare tijgernoten zitten. Dit is natuurlijk hier het belangrijkste, maar de slijmlaag is altijd wel een plus punt bij het vangen van een karper.

Er zijn verschillende merken die de kant en klare tijgernoten aanbieden. Denk hierbij aan bijvoorbeeld All-in Partikels, DK Carpfoods en Dream Baits. Natuurlijk zijn er nog veel meer merken die ook kant en klare tijgernoten verkopen. Wil jij dus met tijgernoten vissen, dan heb je meer dan voldoende keus. Dit is precies wat jij wilt, want zo kun jij zelf bepalen waar je voor gaat. Ook leuk om te weten is dat er verschillende merken tijgernoten hebben in bijvoorbeeld chili of een andere lekkere smaak. Hierdoor onderscheid jij je weer van de rest wat kan beteken dat je meer gaat vangen. Het is dus zeker de moeite waard om het een keer te proberen.

Tijgernoten voor vele een geweldig aassoort

Advertenties