Ken je iemand zoals bijvoorbeeld je opa die vroeger veel op karper viste? Dan kan het haast niet anders dan dat hij/zij wel eens gebruik maakte van aardappel. Dit was vroeger namelijk een zeer veel gebruikte aassoort. Tegenwoordig is dat wel anders, bijna niemand gebruikt het nog. Toch is het aan te raden om nog steeds gebruik te maken van aardappels, juist nu bijna niemand het meer gebruikt.

Het voordeel van aardappels is dat je ze kant en klaar uit de supermarkt kunt halen. Ook kun je de aardappels die je over hebt van het eten gebruiken, deze zijn echter wel zacht en dus niet geschikt voor op de hair. Wel kun je ze perfect voeren en de karpers, die zijn er echt dol op. Heb jij dus nog nooit met aardappels gevist? Dan wordt het hoogste tijd om deze te gaan gebruiken.

Puur natuur en een beetje van Celavita

Ja het is echt zo, aardappels is een natuurlijk aassoort. Ze groeien namelijk gewoon op Nederlandse bodem. Wanneer wij kiezen voor het vissen met aardappels, dan gaan wij voor de voorverpakte aardappels van Celavita. Het voordeel hiervan is namelijk dat deze als zijn voorgekocht, het juiste formaat hebben en dus klaar zijn voor gebruik. Je kunt ervoor kiezen om ze toch nog even te koken zodat je er een extra smaakje aan kunt toevoegen. Dit kan bijvoorbeeld met suiker of een lekkere flavour zoals Scopex. Wanneer je dit doet is het wel belangrijk dat je ze niet te lang laat koken, want dan worden ze te zacht.

Ook kun je ervoor kiezen om gewoon een zak met aardappels te kopen. Wanneer je hiervoor kiest is het slim om ze van tevoren in stukken te snijden. Snijd ze in het formaat dat jij wilt gebruiken en kook ze vervolgens heel even. Het slimst is om de schil erom heen te houden. Dit zorgt er namelijk voor dat de aardappel niet zo snel van de hair af valt. Wanneer je ervoor kiest dit te doen ben je er meer tijd aan kwijt, onze gedachten is dat je deze tijd ook had kunnen vissen. Dat is de reden dat wij voor gemak gaan en dus kiezen voor de voorgekookte aardappels van Celavita.

Aardappels is het perfect aas voor het penvissen

Vis jij graag met de pen? Dan zijn aardappels het perfecte aas. Dit omdat je niet ver kunt werpen met een aardappel aan de hair. Wanneer je met de pendobber vist zal je vaak kort onder het eigen kantje vissen. De aardappel kan er dus tijdens de worp niet zo snel vanaf vallen. Wanneer jij eenmaal een keer hebt gevist met aardappels, dan is de kans groot dat jij er vaker mee gaat vissen. Je kunt namelijk geweldig vangen met aardappels en dat komt mede doordat bijna niemand er meer mee vist. Onderscheid je dus van de rest en vis eens met aardappels op karper. Wij van Onzevissen.nl weten zeker dat het een succes gaat worden.

Aardappels het vergeten karperaas

Advertenties