Pellets wij van Onzevissen.nl zijn er gek op. Maar wat zijn pellets nu eigenlijk en hoe zet je ze in? Je leest het allemaal in ons artikel over pellets. Om te beginnen zijn pellets gemalen voedingsbestanddelen die hard samengeperst zijn. Welke voedingsbestanddelen dit zijn ligt eraan voor welke pellet je kiest. Je hebt namelijk pellets in heel veel verschillende smaken en formaten. Hierdoor zit er altijd wel iets bij voor jou.

Zelf houden wij ervan als de pellets vol zitten met olie, vaak zie je al aan de verpakking of dit het geval is. De oliën komen namelijk vrij onder water en dat zorgt ervoor dat de karper nieuwsgierig worden. Maar ook pellets zonder olie kunnen het goed doen. Het is vooral van grot belang dat jij er vertrouwen in hebt. Wanneer je dit niet hebt kun je ze beter niet gebruiken. Want zonder vertrouwen aan de waterkant zitten is niet het beste dat je kunt doen.

Pellets zijn verkrijgbaar in verschillende formaten

Het leuke van pellets is dat er allemaal verschillende formaten verkrijgbaar zijn. Zo kun je bijvoorbeeld gaan voor pellets van 1 mm maar ook voor 30 mm. Zelf zijn wij vooral gek op de kleinere formaten, denk hierbij aan 3mm, 6mm en 8mm. Natuurlijk is het ook hier weer van belang dat jij er zelf vertrouwen in hebt. Kies dus zelf het formaat dat het beste bij jou pas. Daarnaast combineren wij de pellets altijd, wij hebben dus een mooie mix met verschillende smaken en formaten. Hierdoor kunnen wij pellets altijd inzetten dit ongeacht het haakaas dat wij gebruiken. Speel dus zeker met verschillende formaten en smaken en ontdek hoe goed pellets de karpers aantrekken. Wanneer jij eenmaal gebruik maakt van pellets is de kans groot dat je dit altijd blijft doen.

Met pellets vissen als haakaas is dat mogelijk?

Jazeker is het mogelijk om te vissen met pellets op de hair. Je kunt namelijk heel veel pellets kopen die zijn voorgeboord. Dit zijn vrijwel altijd pellets die er langer over doen om op te lossen. Daardoor kun je ermee vissen op de hair. Wanneer je dit doet geven wij wel het advies om de pellet te combineren met een pop-up mais. Want het zou super vervelend zijn als de pellet compleet is opgelost en jij dus voor niks zit te vissen. Wil jij graag meer weten over het vissen met pellets op de hair? Dan kan je er hier alles over lezen.


Als tip: Je kan een grote pellet zonder gat in een afgeknipte kous/panty knopen (goed strak) en deze vervolgens aan de hair of haak plaatsen, zo blijft hij langer op de hair en de kous laat de zacht wordende pellet goed door.

Pellets het karperaas dat vandaag de dag zeer populair is

Advertenties