Er zijn heel veel verschillende soorten aas te bedenken. Een groot deel ervan koop je bij de plaatselijke hengelsportzaak en heel veel ander aas koop je bij de supermarkt. Zo ook Smac, ham en ander vlees. Het leuke van dit soort aassoorten is dat karpers er gek op zijn en het vrij weinig gebruikt wordt. Het is dan ook echt aan te raden om hier eens mee te gaan vissen. De kans is groot dat je er succes mee hebt en dat is nu net wat jij wilt.

Wel moet je van tevoren een aantal dingen over dit aas weten. Zo zijn deze aassoorten zacht, hierdoor is het onmogelijk om het op de hair te houden. Het is dus vooral perfect voor het vissen met de pen. Daarnaast zijn eigenlijk alle vissoorten er gek op, het valt dus snel van de haak af, hou dit daarom goed in de gaten. Want het zou zonde zijn als je een tijdje voor niks aan het vissen hebt. Doordat het weinig gebruikt wordt en karpers er gek op zijn is de kans groot dat je er wat mee gaat vangen. Juist daarom gebruiken wij het regelmatig en hebben wij het dus bijna altijd wel bij ons. Wel zetten wij het alleen maar in tijdens het penvissen. Je ligt dan namelijk op een korte afstand waardoor het er beter op blijft zitten.

Er zijn heel veel verschillende soorten vlees die je perfect kunt gebruiken voor het karpervissen. De meest populaire vleessoorten zijn Smac en ham, bijna iedereen heeft hier wel eens gebruik van gemaakt. Zeker vroeger werd het veel gebruikt. Wanneer jij hier nog nooit gebruik van hebt gemaakt, wordt het hoogste tijd om dit wel te gaan doen. De kans op een mooie vangst is namelijk zeer groot wanneer je kies voor Smac of ham. Je kunt dit gewoon kopen in blik bij de supermarkt. Vervolgens snij je het in stukken, je kunt zelf het formaat bepalen. Zo kun je voor een klein stukje gaan of juist voor een groot stukje. Wijzelf gaan meestal voor het formaat van een 14mm boilie.

Probeer eens een gehaktballetje of een stuk frikandel

Ja wij snappen dat het erg lastig is om het niet zelf op te eten. Toch kunnen wij jou deze aassoorten echt aanraden. Een gehaktballetje of frikandel is namelijk geweldig voor de karper. Ze gaan er helemaal los op en precies dat is wat jij wilt. Want hoe fanatieker ze gaan eten hoe meer vangkans jij hebt. Wanneer je eenmaal gebruik hebt gemaakt van deze aassoorten is de kans groot dat je dit vaker gaat doen. De kans op een mooie aanbeet is met deze aassoorten namelijk supergroot. Toch wordt het vandaag de dag zeer weinig gebruikt en wij kunnen daar niks van begrijpen. Het is namelijk super goedkoop, zeker in verhouding met een zak boilies. Goedkoper aas dan bijvoorbeeld frikandellen is er niet. En als de vangsten dan wat minder zijn, dan hou je een lekker frikandelletje over voor jezelf. Ook niet verkeerd toch? Wil jij vissen met een frikandel? Frituur hem dan wel gewoon, want dan is de buitenkant harder en blijft hij beter zitten. Ga je voor gehaktballetjes? Haal ze dan uit blik en probeer eens gehaktballetjes in pindasaus of één van de andere sauzen.

Een droge worst doet het ook altijd goed

De kans is groot dat jij het al eens geprobeerd hebt, maar een droge worst is echt perfect karperaas. Het leuke is dat er ook nog eens een zeer ruime keus verkrijgbaar is. Zo kun je kiezen uit bijvoorbeeld Bifi worst, Chorizo, Salami, Cervelaat of één van de vele andere droge worsten. Het is dan ook zeker slim om gewoon eens naar de supermarkt te gaan om daar verschillende droge worsten te kopen. Vang je er niks mee? Dan heb je zelf direct iets te eten langs de waterkant. Want niet alleen de karpers zijn er gek op, de kans dat jij ervan geniet is ook zeer groot. Zo heb je één aassoort voor beide, niet verkeerd toch?

Hoe dan ook, je kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken. Hierboven lees je een aantal vleessoorten, maar karpers eten er natuurlijk nog veel meer. Ga daarom gewoon eens naar de supermarkt en probeer eens wat verschillende dingen. Zo kun jij nieuwe aassoorten ontdekken en dat is toch geweldig. Want de aassoorten in de supermarkt zijn een stuk goedkoper.

Smac, ham en ander vlees zijn perfect om mee te vissen

Advertenties