We begonnen de ochtend door de wekker om 6:30 te zetten. Het was mijn wekker dus ik werd als eerste wakker. Met veel pijn en moeite de woorden.... Swiep we gaan vissen uitgesproken. Antwoord: “Ben al aan het vissen”. Dus heb ik me weer omgedraaid. Kwart over acht gingen mijn ogen weer open. En zijn we er wel uitgegaan.....

Na de overheerlijke door mij gezette koffie zijn we begonnen met de verhuizing. Rodpods compleet met hengels versjouwen naar de “zwemvijver”. Dit was het moment dat de vader van Justin bij ons op bezoek kwam om eens te kijken hoe het ons verging.

Eenmaal geïnstalleerd langs de waterkant heeft Swiep als eerste één van zijn hengels in het water liggen, een aardbeien pop-up (aas zweeft iets boven de bodem). Iedereen was bezig met zijn eigen spulletjes, toen er in een keer een geluid naar voren kwam wat wij deze week nog niet vaak hebben gehoord... een Pieper. Na een snelle beweging had Swiep contact met een flinke vis, een karper?. Justin begon te rennen om de onthaakmat en weegschaal te halen..... Vlak bij de kant blijkt de karper een monster van een snoek te zijn. Jawel een vegetarische snoek, die houdt van aardbeien, een echt fruit-typje. ga nu naar de schuur pak de eerste de beste schep, dit is het formaat van de bek van dit beest. Helaas is de lijn waarmee we vissen op karper niet geschikt voor de scherpe tanden van de snoek. En vlak bij de kant, voordat ik een kiewgreep kon uitvoeren, sneden de tanden van de snoek de lijn door. Dit was en is een recordsnoek. In gewicht en lengte. Morgen gaan we proberen dit nog te bewijzen.

Verder hebben we er drie gevangen, voorentjes wel te verstaan. Want de karpers willen niet bijten. Maar trots als we zijn, staan we er wel mee op de foto. Even terug naar de goede oude tijd, de winklepicker.

Weer met de winklepicker
Weer met de winklepicker

De eerste voorn van vandaag
De eerste voorn van vandaag

Swiep heeft ook een vis op de kant
Swiep heeft ook een vis op de kant

Laatste vangst van mij
Laatste vangst van mij

Blub ik ben een vis
Blub ik ben een vis, pasfoto

Ron, nogmaals bedankt voor de gebakjes. Het was een heerlijk ontbijt :)

Buienradar

Advertenties