Ben jij van plan om binnenkort een dagje of nachtje te gaan vissen? Check dan van tevoren even het weer. Hierbij is het slim om te letten op eventuele buien, de luchtdruk en de stand van de wind. Nu is het alleen altijd de vraag welke weer apps zijn er nu allemaal en kun je het beste gebruiken.We weten is dat er eigenlijk geen enkele weer app is die altijd 100% goed zit. Het weer voorspellen blijkt toch altijd weer moeilijker dan verwacht. Toch kunnen de volgende apps je wel een richting geven waar je aan moeten denken wat betreft het weer.

AccuWeather scoort zeer goed voor een weer app

Als wij gaan kijken naar een app die door veel gebruikers als zeer goed bevonden wordt, dan hebben wij het over AccuWeather. Wij van Onzevissen.nl kunnen dit wel begrijpen. Het is een zeer overzichtelijke app. In deze app kun je eigenlijk alles vinden, je kunt het weer bekijken per dag, per uur en zelfs per maand. Alles wat jij moet weten kun je erin terug vinden. Denk aan de temperatuur, hoelaat het gaat regenen, vochtigheid, luchtdruk en nog veel meer. Deze app kun je gratis downloaden, echter heb je dat wel last van reclame. Je kunt ervoor kiezen om een abonnement te nemen. Dit kost je € 9,99 per jaar, je hebt dan geen last meer van reclames. Dit abonnement wordt ook wel AccuWeather Premium genoemd. Deze app kun je downloaden voor zowel Android als iOS.

 

AccuWeather de online weer app

Misschien wel de meeste bekende weer app is natuurlijk Buienrader

Buienrader het is een app die echt iedereen kent. Deze app is voorzien van een handige satellietweergave waardoor jij kunt zien hoelaat de buien komen als die er gaan komen. Ook in deze app kun je heel veel informatie vinden over het weer. Zo kun je zien hoeveel mm regen er gaan vallen. Wat de gevoelstemperatuur is en de huidige luchtdruk. Ook handig voor jezelf om te weten is het zicht dat je hebt. Wel zo handig als je op een stek gaat vissen waar je voldoende zicht nodig hebt. De app van Buienrader is gratis, wel kun je ervoor kiezen een abonnement te nemen op deze app. Dan kost het je slechts € 3,49 per jaar. Echter met de gratis app heb je al meer dan voldoende informatie.

Buienrader één van de bekendste weer apps

Carrot Weather niet de meest bekende, maar wel net even wat anders

Weer apps zijn vaak niet zo leuk om te hebben. Ze zijn saai en voorzien van allemaal data. Dat terwijl jij ook wel een beetje lol kunt gebruiken. Het leuke van deze app is dat die gebruik maakt van wat grof taalgebruik mocht je dit willen. Zo kan het kijken van het weer in één keer een lach op je gezicht toveren. Heb je de grove taal liever niet, dan kun je dit uiteraard uitzetten. In deze app kun je alles vinden op gebied van het weer. Wel is het zo dat hij het Engels is. Kun jij geen Engels, dan is dit niet de beste app voor jou. De app kun je gratis downloaden, wel zijn er mogelijkheden om abonnementen tegen betaling te nemen.

Carrot Weather de brutale weer app

De Google app om naast zoeken ook het weer te bekijken

Google iedereen kent het en gebruikt het. Maar wist je dat Google ook een app heeft? In deze app kunt je zoeken zoals je dat normaal ook op het internet doet. Maar naast dat de Google app een zoekmachine is kun je er ook het weer vinden. Zodra je de app opent zie je direct in het kort het weer. Door erop te drukken kun je meer informatie over het weer vinden. Deze app is wel zeer beperkt, het is dus niet de beste app in dit rijtje. Wel is het een handige app voor bijvoorbeeld de temperatuur. Wil je echt meer ontdekken over het weer, dan kun je beter voor één van de andere apps gaan. Uiteraard is deze app helemaal gratis, betalen is dus zeker niet nodig.

De Google weer app

De KNMI app duidelijk maar zeer beperkt

Is het voor jou alleen maar van groot belang wat de temperatuur is en of er regen gaat vallen? Dan is de KNMI een weer app die je zeker moet hebben. Ook lees je in deze app de windsnelheid en waar die vandaag komt. Goed om te weten is dat je in deze app wel alle weer waarschuwingen kunt zoals bijvoorbeeld code oranje. Wel zo fijn natuurlijk, want je wilt wel veilig aan de waterkant kunnen zitten. De app is wel een stuk beperkter dan de andere apps, heb jij dus beperkte informatie nodig? Dan kun je prima gebruik maken van deze weer app.

KNMI de app voor live weer

Buienalarm het alarm voor alle regenbuien

Het kan haast niet anders of jij hebt wel eens gehoord van de app buienalarm. Deze app is echt ideaal want je krijg een melding wanneer er een regenbui aankomt. Deze houdt hierbij rekening met je huidige locatie, maar je kunt ook locaties instellen. Zo kun je bijvoorbeeld kijken hoe het weer is op de plaats waar jij wilt gaan vissen. Wel is deze app voor de rest zeer beperkt. Je kunt er weinig informatie uit halen, maar toch is het wel een aanrader om te hebben. Uiteraard kun je nooit 100% vertrouwen op deze app, hij zit er regelmatig ook naast. Toch ontbreekt hij niet op onze smartphones.

Blijf op de hoogte met Buienalarm

Windy wind & waves forecast de app voor wind en weer

Let leuke van Windy is dat jij kunt aangeven waarvoor je de app gaat gebruiken. Stel jij geeft aan dat je de app gaat gebruiken voor het vissen, dan kun je ook zien of die dag een goede dag is om te vissen. Windy is heel erg gericht op de wind, maar uiteraard kun je hier ook alle andere weer gegevens uit halen. Zo kom je bijvoorbeeld achter de temperatuur, luchtdruk, vochtigheid en nog veel meer. Het is dus zeker een goede app om te hebben. De app in gratis, echter kun je er wel voor kiezen om er een abonnement op te nemen tegen betaling.

Alles op gebied van wind ontdek je in Windy

Dit waren volgens ons de 7 weer apps die je zeker moet hebben. Natuurlijk kan het zo zijn dat jij een goede weer app mist in dit lijstje. Is dat het geval, dan kun je hieronder een reactie achter laten. Wie weet kun je hem dan binnenkort terug vinden in deze lijst. Download hoe dan ook één of meerdere van de bovengenoemde apps en ontdek wanneer het juiste moment is om te gaan vissen.

Buienradar

Advertenties