Karpervissen is een hobby en dus moet je het leuk hebben. Toch moet jij je wel houden aan verschillende regels. Wanneer je dit niet doet kun je een boete krijgen en geloof ons de boete bedragen voor 2021 zijn hoger dan ooit tevoren.

Nu wil jij natuurlijk weten wat je kunt verwachten wanneer je één of meerdere van deze regels overtreedt. Daarom hebben wij een mooi overzicht voor jou gemaakt met alle boetes van 2021.

Laten we beginnen met de boetes die jaarlijks het meeste voorkomen en die eigenlijk totaal onnodig zijn. Toch worden ze veel uitgeschreven en dat is natuurlijk zonde. Het gaat hier om de volgende boetes:

  • Vissen in een binnenwater zonder schriftelijke toestemming van de visrechthebbende: € 150,- bij één of twee hengels en € 330,- bij meer dan twee hengels.
  • Het voorhanden hebben van vistuig op/bij het binnenwater waar dat verboden is: € 100,- bij één of twee hengels en € 150,- bij meer dan twee hengels.
  • Het niet kunnen tonen van een schriftelijke toestemming: € 100,-
  • Nachtvissen waar dit niet is toegestaan: € 100,-

Agent schrijft boete uit

De bovengenoemde boetes zijn niet de enige boetes die er zijn

Naast de populaire boetes heb je ook nog heel veel boetes die gelukkig een stuk minder vaak worden uitgeschreven. Het gaat hier om de volgende boetes:

  • Op een openbare plaats overlast of hinder veroorzaken voor andere gebruikers of bewoners (beetmelders, radio en geschreeuw): € 150,-
  • Straatafval achterlaten in openbare ruimte: € 150,-
  • Wildkamperen (zonder ontheffing kampeermiddelen gebruiken voor recreatief nachtverblijf) of de weg als slaapplaats gebruiken: € 150,-
  • In openlucht vuur stoken (op die plaatsen waar dat bij Plaatselijke Verordening of bij Algemene Plaatselijke Verordening is bepaald): € 300,-
  • Wildplassen/ poepen (op die plaatsen waar dat bij Plaatselijke Verordening of bij Algemene Plaatselijke Verordening is bepaald): € 150,-

Goed om te weten is dat bij alle boetes ook nog eens € 9,- administratiekosten wordt bijgeteld. Dit is dus boven op de boete bedragen zoals je ze hierboven kunt vinden.

Voorkom een boete en koop er visspullen van

Zoals je hebt kunnen lezen zijn de bedragen van de boetes ook dit jaar weer gigantisch hoog. Het is dus zeker de moeite waard om een boete te voorkomen. Dit begint bij het kopen van een Vispas. De Vispas kun je tegenwoordig gewoon online bestellen, dat kun je hier doen. Ook kun je hem gewoon kopen bij je plaatselijke hengelsportwinkel. Het is dus zeker aan te raden om nu een Vispas te bestellen, want het is heel gemakkelijk en je bespaart er een hoop geld mee. Want het geld van de boetes kun je natuurlijk veel beter gebruiken om je visspullen te kopen.

Vis voor je visspullen en zeker niet voor boetes

Advertenties