Het is elf uur. Vrijdag, mijn laatste visdag. En raad eens... Ik heb er zin in.

Ik ben door mijn voorraad pva heen. Heb alleen nog zakjes en pva draad. Zakjes kan ik niet gebruiken met de hoeveelheid wind, dus wordt het pva draad. Één boilie aan de rig en vier aan het pva draad. Weer op dezelfde plek, stek, enz. Maar het blijft wederom angstvallig stil. Ze zitten er echt niet meer. Ik besluit na drie uur geduldig wachten dat ik iets anders moet gaan doen. Mijn linker hengel ligt verder weg en dus dieper. Ik besluit deze te verplaatsen. Ik pak een extra steun, pieper en swinger en zet die een meter of vijftien maar links klaar. Vlak voor de kant ligt namelijk iets en het water dat lood eet. Ik ben al twee keer vast komen zitten en dat wil ik niet nog een derde keer. Ik prepareer een rig met een Moore boilie en pva. Ik heb deze montage een flinke gooi gegeven en met de wind van de zijkant ging hij nog best ver. Hengel in de steun en wachten.

Ik heb mezelf een limiet gegeven. Als er voor kwart voor drie geen aanbeet komt, ga ik verkassen maar mijn oude vertrouwde stek. Een paar honderd meter hier vandaan. Ik zet mijn wekker en relax lekker verder. Je wil het niet geloven, maar tien voor half drie begint mijn linker hengel te lopen. Ik moet flink wat draad binnenhalen, maar uiteindelijk ligt er wederom een mooie spiegel op mijn mat.

6, 5 kilo. 72 cm
6,5 kilo. 72 cm

Na wat gestuntel met de zelfontspanner en een wilde vis. Gaat de vis gezond en wel terug.

Niet elke vis wil op de foto
Niet elke vis wil op de foto, ik heb haar niet laten vallen

Jullie begrijpen natuurlijk wel dat mijn rodpod direct is verplaatst. Beide hengels liggen nu ver weg. Blijkbaar zit daar de vis en niet hier. We wachten geduldig af.

Het blijft een hele tijd rustig. Tot ik visite krijg van een locale karper visser. We staan een beetje te kletsen over wat ik gebruik en waar ik lig, als mijn rechter hengel bijna uit mijn rodpod wordt getrokken. Een karper, yes. Maar al gauw blijkt “tje” toegevoegd te moeten worden. Maar ik ben toch blij.

2, 5 kilo. 54 cm
2,5 kilo. 54 cm

Als ik nog niet eens opnieuw ingeworpen heb begint mijn andere hengel te lopen. Yes, een karper. Maar al gauw heb ik het gevoel dan hij niet gehaakt heeft. Toch voel ik weer wat. Dat zal wel een erg kleintje zijn... Nee. Het was een kopvoorn van veertig cm.

Kopvoorn
Jawel, een kopvoorn

Bedenk je wel dat ik hier vis met twintig mm boilies. Maar ja, een vis is een vis. Je had ons moeten zien kijken. Alles ligt er weer in en ik wacht het buitje even af. Wie weet dat we zo nog een kopvoorn mogen vangen :)

Het is half acht. Heb net opnieuw ingegooid. Ik zit te luisteren naar het gehamer van een specht. Je hoort steeds een melodie, volgens Matthieu is dat een knal gele vogel, een wielewaal. Alleen we zien hem nooit. Vlak boven mijn hoofd zweeft een zwarte wauw. Ik zal dit allemaal wel missen, want ondanks de niet al te grote vissen en het mindere weer, heb ik erg genoten.

Mijn uitzicht in van de afgelopen dagen
Mijn uitzicht in van de afgelopen dagen, ik zal het missen

Wie weet kunnen we volgende keer met meer gaan? Helaas heb ik het laatste anderhalf uur niet mogen vangen. Ik heb het wel geweldig gehad. Het weer was erg wisselvallig. Maar ik ben hier iet voor het weer, maar om lekker te vissen. En lekker vissen is wat ik gedaan heb.

Rita en Adriaan, Merci pour tous.

Morgen (zaterdag) een dag om te relaxen, op te ruimen en in te pakken. Even de laatste boodschappen doen en dan is het zondag op naar huis.
Eens kijken waar ons volgende avontuur naar toe kan gaan... en raad eens wat... Ik heb er nu al zin in :)

Michel

Buienradar

Advertenties