Lekker rustig wakker worden is er niet bij. Swiep heeft uitgeslapen en was om 7 uur wakker. Nadat hij heerlijk koffie had gezet kwamen Backie en Michel niet veel later uit hun bed. Genieten van een heerlijk briesje (windkracht 5) in ons gezicht stonden we uit te kijken over de Pingo....

Van een kleine beweging, schoot er iets door het water weg..... Een snoek. Niet lang daarna lagen er twee kunstaasvisjes in het water. Één van Swiep en één van mij. Links en rechts werden de kunstaasjes aangevallen en het duurde daarom ook niet lang dat ik lekker uitgeslapen op de foto mocht met mijn nieuwe vriendje.

Snoek van 63 cm
Lekker uitgeslapen kop met een snoek van 63 cm

Niet lang daarna volgde er meer. Backie heeft verschillende technieken geprobeerd. Eigenlijk waren ze allemaal succesvol.

Snoek van 68 cm
Lekker zonder jas op de foto met een snoek van 68 cm

Snoek van 74 cm
Backie met een snoek van 74 cm

Snoek van 2, 5 laars lang ongeveer 76 cm
Michel met een snoek van 2,5 laars lang ongeveer 76 cm

Snoek van 65 cm
Als afsluiter Backie met een snoek van 65 cm

Backie is na zijn vangst gaan opruimen om naar huis te gaan. Backie het was gezellig.

Nu liggen er 9 hengels in het water, allemaal op karper. We hebben gepeild, en zijn er achter gekomen dat de Pingo helemaal niet zo diep is. We hebben nu de diepste gedeeltes opgezocht en hebben daar verschillende smaken neergelegd. We zullen zien of we vannacht iets vangen.

Een ding is zeker, er is veel begroeiing, en er staat een hele harde wind. Die het onmogelijk maakt om met de voerboot te varen.
Ook ligt de houten boot van de Camping nog helemaal vol met water. Misschien, als morgen het weer mee werkt kunnen we die gaan gebruiken om de Pingo te gaan meten op dieptes. Info volgt.

Buienradar

Advertenties