De maandag begon met een bak koffie. De pieper van Swiep heeft ons om half twee naar het balkon toe getrokken. Dus er was veel koffie nodig.
De wens was geen wind te hebben, maar er staat toch nog steeds veel wind.

In de ochtend was het winderig en bewolkt. Begin van de middag brak de zon door. Dus was het winderig en zonnig. Dit gaf ons de kans om de houten boot (platbodem) van de camping te gebruiken om diepte te gaan meten..... dat dachten we. Eerst de boot leeg gepompt om vervolgens te proberen uit te varen. Helaas hebben we geen peddels, alleen maar een stok. De stok was te kort om je goed af te zetten, zoog zich vast in de bodem. Dit in combinatie met steeds terug kerende windvlagen, zorgde voor veel gelach, geen vooruitgang en weinig gemeet.

Justin en Swiep in de platbodem
Justin en Swiep in de platbodem

Geen vis vangen geeft je tijd om andere dingen te doen en te zien. Dit is de zwanen familie die hier rond zwemt.

Echte liefde
Echte liefde

Aan het eind van de dag werd het in één keer wind stil. Dit was echt verrassend en heel mooi. Dit gaf ons ook een zicht op hoeveel begroeiing er in de Pingo is.
Met een pijldobber hebben we gemeten wat de verschillende dieptes zijn. Niet diep. Het maximum wat we hebben kunnen vinden is 1,5 meter. Wel mooi om te zien hoe de snoeken aan het jagen zijn. Twee keer hebben we een aanbeet gehad, maar wist de snoek te ontsnappen.

Pingo zonder wind
Pingo zonder wind

Ook konden we in het donker de voerboot testen. Kijken of dit wat was. Het werkt prima. kijk maar: