Gisteren was de grote dag. Ik ben vroeg vertrokken vanuit Veenendaal. Met als doel vissen in Frankrijk, en op visite bij mijn moeder en Adriaan.

Het is vier uur, mijn wekker haalt me uit een diepe droom. Ik heb niet veel tijd nodig om op te staan... want ik ga naar FRANKRIJK :)
Lekker douchen, koffie drinken, laatste spullen in de auto, naar de wc en mijn vrouw en hond gedag zeggen.... Ik ben op weg. Heerlijk zo vroeg, net alsof we een vroege vissessie gepland hebben (maar dan iets verder).

Het eerste stuk van de reis was best te doen, rond zeven uur werd ik echt wakker. En kwam er achter dat de thermoskan toen al leeg was. Dat zal de reden van het echt wakker zijn ook wel geweest zijn. Ik reed lekker door, weinig verkeer en geen flitsers. Voor ik er erg in had, was mijn tank bijna leeg. Niet omdat mijn auto zo zuipt, maar omdat ik al een kilometer of 400 er op had zitten. Rondje Parijs was ook zo gedaan, mijn navidame heeft me prima geleid. Alleen later liet ze me in de steek.

Ik reed onder Parijs, heerlijk rustig, harder dan de toegestane snelheid totdat mijn oog viel op een bord. Clermont Ferrand.... Maar daar moet ik niet naar toe dacht ik nog.... Dat klopt, want ik had rechts gemoeten en mijn navidame had me dat niet verteld. Nadat ik de discussie met haar gewonnen had ben ik over een B-weg (90km) Naar de andere snelweg gereden. Op de eerste weg gaf de navigatie aan nog 275 kilometer snelweg. Na de doorkruising van Frankrijk, gaf ze nog steeds aan 275 kilometer snelweg. Maar ik was al wel anderhalf uur verder. Jammer. Maar ik heb er wel van genoten. Onderweg een broodje gegeten en wat gedronken uitkijkend over een groot veld met gele bloemen. Dat doe je niet elke dag, zeker niet langs de snelweg en zeker niet in Nederland. Behalve als je daar kan vissen :)

Ik zat weer op de goede weg. Heb veel Fransen aan de rechterkant gezien als ik ze voorbij zoefde als toerist met een missie. Vier uur was ik geland op Camping/Chambres d'hotes Les Teuillères.... Wat klinkt dat toch mooi. Het is stralend weer. Met een biertje in mijn hand, kijk ik over het meer waar ik zondag voor het eerst mijn hengels ga uitwerpen. Heb er zin in.

Vandaag lekker gerelaxed. Beetje boodschappen gedaan met mijn moeder. Wat spullen voor thuis, wat lekkers voor aan de waterkant en een visvergunning halen. Boodschappen was geen enkel probleem... maar de visvergunning. Het is normaal mogelijk om heet twee weken vergunning te komen. Maar dat kan pas vanaf 1 juni. Op de vraag waarom... kan mij geen antwoord gegeven worden. Maar dat houdt in dat we net zoals in Nederland een jaar vergunning moeten kopen. Die kost €62,50, ik herhaaaaal €62,50. Mij werd gegarandeerd dat een boete hoger is dan de kosten van de vergunning. Wederom een franse slag. Nu kan ik wel toeristje gaan spelen. Sorry meneer de politieagent, ik begrijp u niet. maar dat zag ik niet zo zitten. Ik heb hem maar gekocht. Op naam, voorzien van criminele foto en stempel. Zit ik in ieder geval rustig en ik mag van het jaar nog een keer vissen (Swiep) :)

Na deze rib uit mijn lijf, ben ik maar naar het water gegaan. Er is volop beweging, van forel te zien. Maar activiteit is activiteit. Morgen ga ik eens kijken hoe het gaat lukken. Ik houd jullie op de hoogte.

Ik ga nu Sjoelen, niet Boulen, maar Sjoelen. Ik ben uitgedaagd :)

Groetjes uit het zonnige en erg warme Frankrijk,

Michel

Buienradar

Advertenties