Het zit er weer op. Afgelopen weekend hadden we de wedstrijd in Almere. Aan de lage vaarte wel te verstaan... Justin en ik hebben ons best gedaan, maar kwamen niet hoger dan de negende plek. Maar plezier hebben we zeker gehad.

De dag begon vroeg, vijf uur rijden we weg bij Justin. Op naar Almere. De zon komt al op en het ziet er goed uit. Er is slecht weer voorspelt, maar daar zien wij niets van. Tijdens de rit er naar toe hebben Justin en ik het over favoriete stekken. Justin heeft een voorkeur achterin 17 t/m 20 aangezien hij daar de vorige keer goed gevangen heeft. Mijn voorkeur is alles wat niet in het midden ligt. Kwart over 6 is de trekking... Justin loot nr. 10 Precies in het midden :) Later bleek dat ik de hoge plaatsen er 1 karper is gevangen.... Dus 10 was zo slecht nog niet.

Om zeven uur gooien we het aas voorzien van een haak op de geselecteerd plekken. Er zijn nog geen 10 minuten voorbij of ik krijg een brasem-piep. 20 mm boilies en je zult zien dat we brasems gaan vangen. Inderdaad we zijn gestopt met tellen bij 20 brasems. maar we blijven positief...waar brasem zit, zit karper. Ze vreten namelijk vaak op de zelfde voerplekken.

De eerste dag gaat snel voorbij. Aan de horizon verschijnen enkele regenbuien. Uit voorzorg zetten we enkele spullen in de auto en de rest in de tent. Lekker in de tent DE spaghetti opwarmen en wachten op DE aanbeet. De aanbeet bleef bij ons uit, maar de buren moesten aan de bak. Justin is even gaan kijken en kwam terug met twee mededelingen... Ze drinken veel bier en er is verder op een Graskarper gevangen van 32 pond en 106 cm. Wow, maar het kan nog :)

Graskarper 32 pond
Graskarper 32 pond (foto kca almere)

Het wordt donker. Justin en ik controleren de boilies er zorgen dat alles goed ligt voor de nacht. We besluiten te gaan slapen. 's Nachts wordt ik meerdere malen gewekt door brasem piepjes. Tot 5:30, dat is het moment dat ik gewekt wordt door een echte run. Yes, een karper.... Het moment dat ik contact heb met de vis, voel ik al dat het geen grote is,maar het is een karper en daar komen we voor. Je staat bij een uitreiking een stuk lekkerder als je in ieder geval iets gevangen hebt. het duurt niet lang of er ligt een lag vaart karper in Justin's net.

3, 80 kg, 62, cm schubkarper
3,80 kg, 62, cm schubkarper

De rest van de ochtend blijven we geplaagd worden door brasempiepjes. De wedstrijd duurde tot 11 uur. Dat is het moment dat we ook alles opgeruimd hadden op de hengels na. Deze hebben tot precies 11 uur in het water gelegen, je weet maar nooit.

Op naar de prijsuitreiking. De prijzen zijn beschikbaar gesteld door De Snoekbaars Hengelsport & Watersport Paradijs en het zijn weer mooie prijzen. Trolly's, Shimano hengels, Stoelen, boilies enz. Wij zijn negende geworden, als we aan de beurt zijn kiezen we een grote rol met PVA. Altijd handig. Al met al een heerlijke 27 uur vissen.

Groepsfoto van de deelnemers
Groepsfoto van de deelnemers (foto kca almere)

Thuisgekomen duurt het niet lang of we krijgen de uitnodiging voor de volgende wedstrijd alweer. 28 September 2008... 10 uur vissen. Dit keer gaan Swerus en ik. Eens kijken wat we dit keer voor elkaar krijgen.

Advertenties