Vaak als je rond de winterperiode langs de waterkant loopt zit er bijna niemand te vissen. Dit heeft o.a. te maken met de koude temperaturen en omdat de vis niet actief is. De vraag is dan ook heeft het zin om in de winter te vissen op karper?

Een groot deel van de mensen die op karper vist zal in de winter lekker binnen blijven. Een klein deel stapt in de winter over naar roofvissen, juist omdat deze visserij in de winter zeer effectief is. Gelukkig is er altijd een deel dat in de winter gewoon door gaat met het vissen op karper. De meeste verklaren hen voor gek, maar toch kan het een slimme keus zijn om ook in de winter gewoon lekker door te vissen op karper. Natuurlijk is de kans op een mooie vangst een stuk kleiner dan in de andere jaargetijden. Maar een mooie karper vangen is zeer zeker mogelijk. Je moet echter met een paar dingen rekening houden om effectief te zijn.

Zoek de karper en heb een mooi succes

Omdat de karper veel minder beweegt in de winter is het van belang dat jij de vis gaat opzoeken. Een aantal keren per dag verkassen is dus zeer zeker de moeite waard. Veel mensen kiezen er dan ook voor om te gaan pennen, maar dit hoeft zeker niet. Zorg er gewoon voor dat je zo min mogelijk bij je hebt zodat je snel naar een nieuwe stek toe kunt. Daarnaast eet de vis ook een stuk minder, ga dus niet veel voeren maar hou het bij kleine beetjes. Bijvoorbeeld alleen maar met een pva'tje. In dat geval wordt het zoeken van een vis ook gemakkelijker, want heel veel voerplekken op het water wil je niet in dit jaargetij. Heb je de vis gevonden, dan kun je een geweldige dag beleven.

Karpervissen met maden is dat slim in de winter?

Juist in de winter kan het vissen met maden een zeer goede keus zijn. Maden kun je natuurlijk het hele jaar door goed gebruiken alleen is het ook een aassoort dat de witvis super lekker vindt. In de winter is ook de witvis minder actief en kun je er mooie successen mee boeken op karper. Om met maden te kunnen vissen zal je wel gebruik moeten gaan maken van en maggot clip. Op deze clip kun je meerdere maden prikken zodat je een mooie tros met maden hebt. Combineer dit met een mooi pva'tje met maden en je hebt een geweldig wintervoertje.

Maggot clip vol met maden

Zorg voor warmer kleren en een setje droge kleren

Wanneer je in de winter gaat vissen wil je er ook het maximale uit halen. Nu is het zo dat je het van stil zitten toch wel erg koud gaat krijgen. Daarom is het aan te raden om lekkere warme kleren mee te nemen en aan te trekken. Want de kans is dan een stuk groter dat je het de hele dag door volt kunt houden. Uiteraard als je de mogelijkheid hebt is het slim om daarnaast nog een lekker kacheltje mee te nemen. Heb jij ruimte zat je in auto? Kies er dan voor om extra kleren mee te nemen. Mocht het onverwacht gaan regenen of val je in het water, dan wil je niet met die natte kleren aan de waterkant blijven zitten. In de winter is het dus wel belangrijk om ook hier over na te denken om zo productief te zijn.

Kun je dan in de winter veel karper vangen?

Uiteraard is het altijd mogelijk. Als alles goed valt zoals de visactiviteit, de stek en het weer, dan kun je een hele leuke dag beleven. Het is dan zeker mogelijk om meerdere karpers op één dag te vangen. Natuurlijk moet je hier wel wat moeite voor doen, want het is zeker niet gemakkelijk. Wel kunnen wij je vertellen dat er altijd wel een aantal winterstekken zijn waar de kans op het vangen van karper groter is. Heb jij een winter stek ontdekt, dan is het zeker iets om goed te onthouden. De kans is namelijk groot dat jij er de keer daarna weer succes kunt hebben en dat wil je natuurlijk.

Het is dus zeker de moeite waard om ook gewoon in de winter te blijven vissen op karper. Geeft vooral ook niet op als je een paar keer voor niks de deur uit bent gegaan. Wanneer je namelijk een keer een winterkarper hebt gevangen weet je waarom je al die moeite gedaan hebt. Blijf positief, kleed je warm en ga achter de karpers aan voor een prachtig succes.

Vissen in de winter kan zeker een goede keus zijn

Advertenties