Beste Justin, meneer de Back, en ome Mies
Vandaag ben ik met papa (Swiep) weg geweest om een visje te vangen.

Ik vond het heel moeilijk om te wachten tot er een visje op de kant komt. Papa vertelde dat ik moest kijken naar een rood puntje in het water dat onder zou moeten gaan (dobber), maar de blaadjes en stokken op de kant zijn veel leuker. Wel is het heel spannend als papa me roept om aan de molen te draaien, want dan zit er ineens een vis aan het touwtje.

Kijk een vis

Papa had zelf een hele lange hengel met een molen waar die mee wilde gaan vissen, maar die had die gewoon weer aan de kant gelegd. Want hij had helemaal geen tijd om daarmee te vissen want hij moest mijn hengel in de gaten houden, omdat ik op de wormen zat te letten. Ik heb heeeeeel veel voorns gevangen en er was er 1 bij die erg slijmerig was papa had het over een slijmjurk (brasem). Maar dat vond ik niet erg want vis is vis.

Hi, ik ben Tycho

Ineens schrok ik me een hoedje omdat ik een hele harde piep hoorde. Zat papa stiekem toch te vissen met die hengel die aan de kant gelegd was. Eerst was papa heel blij en zij tegen me dat we nu wel dat hele grote schepnet zouden gaan gebruiken. De hengel stond aardig krom en in het water was een grote plons maar na een paar tellen was alles weg en papa was boos. Nu heb ik nog niet gezien wat papa met dat net doet. Maar ik ga vast nog eens met papa mee om te vissen want ik vond het heel erg leuk.

Ook dat ik bezoek kreeg van Justin en ome Mies. Nu zijn het nog (voor jullie) kleine visjes maar wacht maar tot dat ik groot ben.

Ik ben moe

Groetjes Tycho van Homoet - 3 jaar

Advertenties