Ik heb het getest en ja het werkt. Niet dat ik een vis gevangen heb, maar het gebruik van IJsco rigs werkt goed.
Ik ben twee dagen voordat we gingen vissen naar een locale fotograaf geweest. Daar werd ik zeer behulpzaam voorzien van een tiental fotorol doosjes/kokertjes. Wit, zwart en grijs. Variatie is goed voor de verschillende aassoorten.

Ik druk aan de slag. Gat boven in de kokertjes waar de rig uit kan steken. Om te beginnen zes rigs voorbereiden. En dus aan de kook. Eerst wat hennep en wat tijgernoten in een pan (na een dag weken). Koken tot het klaar is en dan beginnen we met vullen. Ik heb aan een 3-tal rigs een boilie gedaan en aan 3 rig maïs en popup maïs. Eerst de rig met aas onder in gelegd en dan de buisjes gevuld met hennep, tijgernoot, smaakstofjes en wat water. Klaar voor gebruik. De boilie variant heb ik met swim-stim, boilie kruimels en een smaakstof gevuld. Deze smaakstof kan niet in een pva gebruikt worden, nu dus wel :)

Voorbereidingen zijn niet ingewikkeld, het kost wat tijd en je moet genoeg rigs hebben. Verder is het maken van de ijsco's heel eenvoudig. Maar er is een grote maar. Een hele belangrijke maar. Je hebt toch echt wel een vriezer nodig. Ondanks dat het buiten een graad of 15 was en de kokertjes tussen een paar diepvries elementen in zaten is het me wel geteld één keer gelukt om een ijsco heel het water in te krijgen. 

Dus kortom. Ik geloof zeker in het gebruik van ijsco-aas. Alleen we moeten nog veel meer materialen (vriezer) meenemen naar de waterkant.  

Advertenties