Site hengelsport en visbotenbeurs 2010

De winter komt nu al snel dichterbij. Voor veel visser de tijd om de winterstop in te luiden. Geen tijd meer voor het vissen maar nu is het wel de tijd van de beurzen. Op 5 t/m 7 november 2010 is de jaarlijkse hengelsport en visboten beurs in Utrecht (editie 9).


Gratis hengels
Dat sportvissen er tegenwoordig voor het hele gezin is, is een feit. Een extra stimulans om de kinderen mee te nemen is dat er elke beursdag voor de eerste 200 kinderen onder de 16 jaar een gratis hengel te krijgen is. Bovendien maakt elke bezoeker kans op een origineel schilderij van kunstschilder Remko van den Berg. Van den Berg is een bekende naam in de hengelsportkunst. Speciaal voor de Hengelsport- en Visbotenbeurs 2010 zal hij twee prachtige kunstwerken maken.

Gratis Hengels

Roversplaza
Op het Roversplaza staan gespecialiseerde stands verzameld die technieken en materialen presenteren op het gebied van roofvissen. Op snoekbaars, baars of snoek vissen is populair bij de sportvisser. Maar hoe sla je zo’n vis aan de haak? Welke hengel pak je? In welk soort viswater moet je zijn? Wat voor aas kun je het beste gebruiken? Je leert het op de Hengelsport- en Visbotenbeurs Utrecht. Op de beurs zijn er ontzettend veel soorten aas te vinden en te bewonderen in vele maten en kleuren, zoals bijvoorbeeld softbaits, spinners, pluggen en jerkbaits. Op de beurs staat het gigantisch waterbassin van Ben’s Fishing Tackle, waarin diverse spectaculaire en leerzame demonstraties worden gegeven.

Kunstaas

Karper
Er zijn inmiddels zoveel winkeliers en standhouders die zich met het karpervissen bezighouden, dat je bijna kunt zeggen dat deze bij elkaar een ‘karperbeurs binnen de beurs’ vormen. Karpervissen blijft populair en een specialisme waar veel materiaal bij komt kijken. Maar ook kunde. Er zijn diverse lezingen over het karpervissen en veel demonstraties om de kennis bij te spijkeren. Over voerboten bijvoorbeeld, of het zelf knopen van onderlijnen (rigs) of het maken van boilies. Daarmee is ‘Utrecht’ ook een echte doe-beurs, met actieve leersessies over vliegbinden, voerkorven maken, een castingbaan voor de vliegvishengel of dobbers uitloden; er valt genoeg te leren.

Karper 27,50kg

Karper 42 pond

Boten
Een boot is de droom van elke visser, hij staat voor ‘absolute vrijheid’ en brengt de grote vissen en mooiste stekken dichterbij. Op de beurs staan boten vanaf € 500,- tot wel € 40.000,-. En zowel voor de zeevisserij als de zoetwatervisserij. Natuurlijk moet er op die boot een motor, elektromotor of fishfinder komen. Keuze genoeg op de beurs! Ook het maken van een buitenlandse visreis is een droom. Diverse reisbureaus hebben een prachtig aanbod voor reisjes naar Scandinavië, Ierland, of zelfs naar Mexico of Gambia om zalm, haaien, marlijn of sterke bonefish te vangen.

Heilbot

Terrassen
Wie na een paar uur rondlopen de gezellige terrassen opzoekt, zal merken dat er na zoveel indrukken ook veel te bepraten valt. U kunt dan even bijkomen bij een lekker hapje en drankje om de innerlijke mens aan te sterken. Zowel in de hal als het restaurant is daar voldoende ruimte voor.

Schilder

Openingstijden:
Vrijdag 5 november 2010 van 10:00 tot 17:00 uur
Zaterdag 6 november 2010 van 10:00 tot 17:00 uur
Zondag 7 november 2010 van 10:00 tot 17:00 uur

Entreeprijzen:
Volwassenen: € 10,00 bij de kassa (€8,- met kortingsbon)
(e-ticket € 8,00 inclusief 1 kopje koffie of thee)
Kinderen t/m 12 jaar gratis
Korting kan je hier krijgen
Online kaarten kopen kan hier (niet in de rij staan)
Parkeren is GRATIS

Adres:
Veemarkthallen
Sartreweg 1-3
3573 PW Utrecht

Organisatie:
DRT Events, Zonland 75, 9734 BM Groningen
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en www.drtevents.nl

Jaarbeurs Utrecht

Website Hengelsportbeurs 2010 Utrecht

Advertenties