Afgelopen zaterdag middag gingen Justin, Collin (broer Justin), Ron (vader Justin) en ik (Michel) vissen op de surf. Nou ja, ik een avond in ieder geval, de rest de nacht en zondag tot 17:00 uur. De voorspellingen waren niet goed…. Regen, regen en nog eens regen… in combinatie met wind. Lekker visweer dus.

Zaterdag middag aangekomen op de plek, Justin, Collin en Ron hadden de boel al op de visplek staan (aanhangwagen vol). Alleen de hengels moesten nog in het water. Ik ben gelijk begonnen mijn boel op gaan stellen. Het weer is ideaal voor een vis. Het moet toch eens lukken om een vis te vangen op de surf… toch.

Rond etenstijd had iedereen de hengels in het water liggen en waren we klaar om even lekker te gaan genieten van de bezorgde pizza. Domino’s bezorgt ook aan de waterkant. Helemaal geweldig. Gelukkig bleef de grootste regenbuien ons bespaart. Wat miezerige regen en een paar druppels is niet iets om voor te stoppen, maar kan wel de vissen activeren. Helaas was het voor mij niet het geval. Om 23:30 ging mijn wekker. Tijd om in te pakken. Als allerlaatste mijn hengels ingehaald. Maar helaas geen vis op de kant.

Ik had met Justin afgesproken dat hij mij een sms zou sturen als ze beet hadden. Nadat ik weggegaan ben zijn ze lekker de tent in gedoken. Ff slapen, en dat klopt want om 01:15 krijg ik een sms, een run maar een losser, helaas. Maar de nacht is nog jong, maar ik zet mijn mobiel uit. Om 9 uur zet ik mijn mobiel weer aan en wacht op een SMS. En ja hoor een SMS, het was rond vijf uur weer feest. Collin heeft een geweldig mooie vis van 11,5 kilo, 90cm gevangen. Ron heeft hem geholpen met het tillen voor de foto, want Collin’s gezicht zegt voldoende :). Goed gedaan Collin.

11,50kg 90cm Collin Surfvijver

Ik drink wordt rustig wakker en een lekker kopje koffie. Rond 10 uur gaat mijn mobiel het is Justin, met de mededeling dat Ron een vis heeft. Ik bedenk me geen minuut en spring in de auto. Aangekomen bij de surf (recordtijd), zijn Justin en Ron net bezig met het onthaken van de vis. Wat een mooi beest van 12,75 kilo, 97cm. De rest van de dag kwam er geen vis meer op de kant.

12,75kg 97cm Ron Surfvijver

Dit betekent dat Justin en Ik nog maar eens terug moeten. Wij zijn ook aan de beurt :).
Swiep ga je mee?

Ron, nogmaals bedankt voor de Pizza's, stokbroden en gezelligheid.

Advertenties