De spiegels zijn los

Door ziekte (lees griep) van de kant van het onzevissen.nl team nu eens een verslagje van een vaste bezoeker en tevens vismaat (diverse sessies gevist met veel plezier) Johan Schriekenberg. Zaterdag 30 oktober was het dan zover, de dag van het Spiegel Karper Project (SKP) Almere is aan gebroken. Negen uur in de ochtend waren we aanwezig op de afgesproken plek bij het weerwater.

We waren zoals gewoonlijk lekker op tijd en toch waren niet eens de eerste. Blijkbaar meer mensen die er zin in hadden. Na een korte maar duidelijk uitleg over hoe we het allemaal zouden aan pakken, stonden we klaar om te beginnen. Nu de vissen nog, dus kon het wachten op de vrachtwagen met vis beginnen.

De vrachtwagen is er

Om 11 uur arriveerde de vrachtauto met daarin 350kg spiegels. Wat overeen kwam met ongeveer 180 spiegels. Waaronder mijn 5 spiegels en ook de 5 spiegels die ik aan het ov.nl team gedoneerd heb. Mijn vissen hebben de nummers 45 t/m 50. De vissen van het ov.nl team hadden de volgende nummers: 41 t/m 45.

Spiegel nummer - 41

Spiegel nummer - 42

Spiegel nummer - 43

Spiegel nummer - 44

Spiegel nummer - 45

Ik had een groot aantal kuipen kunnen regelen waar de chauffeur van de vrachtwagen de vissen in kon deponeren. Nadat alle kuipen gevuld waren vertrok de vrachtwagen direct weer richting Duitsland waar de vissen vandaan kwamen. Het wegen, fotograferen en meten kon beginnen. Dit was een vast afgesproken stramien die we netjes afliepen. De eerste 2 vissen werden door de Mark van de Ham (de initiatiefnemer van het project) en Jordy Huizinga (de eerste adoptieouder) te water gelaten.

De eerste vissen

Dit onder luid applaus van de 60 aanwezige personen. Al met al duurde het maar een kleine 2 uur om alle vissen uit te zetten. Zo kon er op een geslaagde uitzetting terug gekeken worden.

We zijn er klaar voor

Hopelijk bereiken alle spiegels, maar zeker die van mij en de onzevissen.nl spiegels de magische grens van 20 kg. Nu maar afwachten op de eerste vangsten. We wachten met smart op de eerste terug melding van de vissen. Wil je meer informatie over het project hebben, kijk dan op de site van de KCA


En je weet het: “Spiegel op de kant? Kop in de rechter hand!”

Ingezonden door Johan Schriekenberg uw verslaggever ter plaatsen

Advertenties