De CarpeEvenTT - Bezoek verslag

De CarpEvenTT zit er weer op voor ons. Wij hadden gekozen voor de zaterdag, de rustige eerste dag van de beurs. Eerste conclusie: Beter en groter dan vorig jaar. Ruimer van opzet en zeker meer stands. Net zoals vorig jaar zat de winter de organisatie weer in de weg.

Vanwege grote sneeuwval in Engeland miste er wel een paar bekende merken. Zoals Solar, Venture Carp en Sticky Baits. Helaas heb je als organisator geen invloed op het weer. De organisatie heeft ook al aangeven volgend jaar de beurs weer wat eerder te plannen. In ieder geval lag er geen ijs, zodat de viswedstrijd wel van start kon gaan.

De CarpeEvenTT 2010 - Het ondertussen bekende aquarium

Als je de beursvloer opkomt is het eerste dat je opvalt het grote aquarium. Weer vol karpers. Kleinere vissen, maar zeker ook grote die een slapeloos nachtje waard zijn. Wederom is dit een aandacht trekker. Het is leuk te zien hoe volwassen mensen met hun neus tegen de tank aan staan om een vis te zien zwemmen.

De CarpeEvenTT 2010 - Een onderwatercamera

De eerste stand die we aandoen presenteren een nieuw en interessant product. Een onderwater camera welke je mee kan nemen op je vistrips. In een koffer zit alles wat je nodig hebt. Voet, standaard, marker, camera, accu en scherm. Je gaat vissen en neemt de koffer mee. Als je je stek bepaald hebt, kan je de camera laten zakken. Je laat een katrol met video kabel (20, 50 of 70 meter) aflopen naar je visstek en sluit deze aan op je koffer... Live beelden van je voerstek met afstandbediening 350 graden roteerbaar. Top idee... Ook verkrijgbaar met een recorder. Waar je 4 uur film kan opnemen op een geheugenkaart, en dan de kaart wisselen voor nog een keer 4 enz… Meer info: Klik hier.

The Carp Specialist was ook weer aanwezig, hun nieuwe site is kort geleden gelanceerd. Complimenten over de site.. die ziet er goed uit. Kijk zelf maar. Even bijgepraat en als de eerste besprekingen gehad over een komende vistrip begin volgend jaar naar Domaine des Iles. Maar daar meer over begin volgend jaar.

De CarpeEvenTT 2010 - Igel en Gel Baits

Dave Watson was bezig de Gel Baits aan de man te brengen. Naast de gekleurde range is er nu ook een transparante range met de naam iGel Baits. Volledig transparant en voorzien van allemaal bekende geuren en smaakjes. Zoals Pineapple, scopex, salmon en bijv. squid. Dus 12 uur smaak en geur op uw voerstek… maar geen zichtbaar voer.

De CarpeEvenTT 2010 - Prototype piepers Whichwood

Whichwood heeft ook een mooi nieuwtje. Naast een steeds groter assortiment karperspullen, komen ze begin volgend jaar met een nieuwe draadloze pieperset "De Epic". De piepers en sounderbox zijn plat. Op de foto zie je de eerste prototypes. Als het goed is kan je ze op de Carp 2011 in levende lijven zien. We houden jullie daarvoor op de hoogte.

De CarpeEvenTT 2010 - De airbrush Fiat

Elke beurs zie ik wel een Schilder aan het werk. Meestal mooie schilderingen op doek van karpers. Maar als je dan een fiatje ziet staan die volledig is ge-airbrushed, dan sta je wel even te kijken. Naast een auto werden er ook verschillende dingen voorzien van een airbrush afbeelding zoals petjes. Uniek zijn ze zeker, kijk maar op de site van Tanja Papez.

We hebben ook  bij Rod Visions staan praten. Mooi is te zien hoe iemand zijn passie voor hengels over kan brengen. Als je een echt unieke hengel wilt, dan kan je hem hier laten maken naar eigen smaak en voorkeuren. Meer hierover binnenkort. Zit er aan te denken om mijn hengels te pimpen... Ze nog iets persoonlijker te maken.

De CarpeEvenTT 2010 - Lezing Gerwin Gerlach

Na een leerzame lezing van Gerwin Gerlach over het vissen op zandwinplassen. Leveren we nog even een formulier in waarmee we zeer mooie prijzen kunnen winnen. De dozen die er staan zitten aardig vol. Er zijn naar wij later horen 1250 bezoekers geweest op de eerste dag.

De CarpeEvenTT 2010 - Prijzen

De beurs is beter bevallen dan de vorige keer. Hij is ruimer in opzet, terwijl op de Carp er vaak smalle gangetjes zijn. In grote zeker nog niet te vergelijken met de Carp2011, maar ze zijn wel op de goede weg. Ik vraag mee eerlijk af, ondanks de mooie locatie, ruime opzet en het gratis parkeren, of Assen toch gewoon niet net iets te ver is voor een groot aantal Nederlanders.

Toch ben toch weer benieuwd wat volgend jaar gaat brengen....

Advertenties