Onlangs kwam ik via mijn werk ergens terecht waar ze producten klaar maken voor diervoeders. Op vriendelijk verzoek heb ik wat voer mee mogen nemen.

Het is een mengsel waar producten in zitten voor menselijke consumptie. Dit alles is vermalen, gemixt en samen geperst als langwerpige pellets van zo'n 4 t/m 6 mm dik en diverse lengtes.

pellets

Ik kreeg 1 zakje met die pellets en 1 zakje met de mix te gebruiken als grondvoer maar ook perfect om een boilie van te kneden.
En dat heb ik dus ook gedaan. Eerst eens een klein beetje testen, weten hoe het plakt en rolt. 200 gram van de mix zonder verdere toevoegingen alleen 1 ei om te kijken hoe het nu al plakt.
En met 1 ei op 200 gram mix plakt die uitstekend. In de tussen tijd wat van die pellets in een glas met water zetten, om te zien hoe snel dit oplost.

voer duo

Na het draaien van verschillende diameters en vormen is het water op temperatuur. 2 minuten in het kokende water laten als ze drijven, uitlekken en daarna rol ik ze door de droge mix, waar de boilie’s van gemaakt zijn om er een lekker korstje op te krijgen. In de tussen tijd zie ik dat de pellets een mooie wolk vormen in het glas.Deze lossen lekker snel op dus. De boilie’s liggen nu te drogen en hoop ze morgen te kunnen gebruiken. Wanneer er vangsten op deze boilie's komen maak ik daar direct een melding van.


En ga natuurlijk gelijk een grotere zak halen van deze mix. Helaas voor jullie wil de leverancier zich niet kenbaar maken.
 

Advertenties