Dagen lang achter elkaar aan de waterkant doorbrengen is niet voor iedereen weggelegd.Daarnaast heeft ook maar een klein groepje vissers de mogelijkheid en financiën om grote hoeveelheden voor te voeren.

De meeste zijn dus aangewezen op de neus of anders gezegd ons watergevoel.

Ik vraag mij de laatste tijd steeds vaker af of je daar slechter mee af bent? Eerst het lokaliseren van de vissen levert meer vis op dan het uitzitten van meerdere nachten of weekenden. Naast een goede stek keuze komt er een iets andere manier van vissen bij kijken.

Zo zul je er als eerste voor moeten zorgen dat je aan de gang gaat met een super aantrekkelijk aasje. Een aas waarvan de flavours snel uitlekt om de korte tijd die je vist zo productief mogelijk te benutten. Dat hoeft niet perse een boilie te zijn want kattenvoer, vispellets en zoete maïs scoren als vislokker ruim voldoende. Mijn persoonlijke voorkeur gaat echter toch al jaren uit naar een afgeplatte boilie, om flavours beter uit te laten lekken en omdat de vorm anders is. Je kunt zo het aas heel goed als single hookbait inzetten.
Maar het is nog beter om de aantrekkelijkheid van dat aasje nog even op te pimpen.

Als er onder de kant gevist wordt kun je dit goed door herhaaldelijk wat boilie kruim rondom het haakaas te strooien.

Wordt er wat verder uit de kant gevist dan moeten we kiezen voor een pva zakje of kousje. De laatste jaren is de pva kous populairder dan het zakje omdat je de kous kan aanpassen aan de afmeting die je wilt gebruiken. Een pva zakje is al snel te groot of te lomp om precies mee te kunnen inwerpen. Mijn favoriete manieren zijn: bij een medium afstand een aantal boilie’s te verkruimen en deze zo strak mogelijk in een pva kous te wurmen. Dit strakke bolletje hang ik aan mijn haakpunt. Als het geheel op de bodem landt dan springt dit bolletje uit elkaar en liggen de stukjes mooi rondom mijn haakaas.

Bij een lange afstand maak ik gebruik van een smalle uitvoering pva kous. Hiermee maak ik een zogenaamde stick die gevuld is met boilie kruim en grondaas of vis pellets. De onderlijn wordt door de stick heen getrokken zodat verre worpen mogelijk zijn. Om beide manieren nog meer te boosten kun je een beetje visolie of aminol toevoegen. Olie en aminol lossen het pva niet op zodat je daar naar hartelust mee kan experimenteren.

Als laatste wil ik jullie dit nog meegeven: Gebruik met een single hookbait in combinatie met een pva kousje altijd een kort rigje. Deze mag nooit langer zijn dan 15 cm. De vissen pakken het haakaas en de kruim op zonder te hoeven zwemmen, dus alleen een kort onderlijntje zal strak worden getrokken als de vis zijn kop opheft.

Swiep

Buienradar

Advertenties