Zoals ik in de titel al zeg: “Ga altijd goed voorbereid weg”. Goede materialen is belangrijk. Als je op karper vist, respecteer de vis dan. Er is niet vervelender om achteraf te moeten zeggen had ik maar......

Ik bedoel met goed voorbereid weg gaan dat je ook alle spullen hebt om de karper goed en met respect te behandelen. Dat zijn spullen zoals de onthakingsmat en een ruim schepnet.

Waarom ik dit aankaart is omdat ik heel vaak mensen op karper zie vissen zonder onthakingsmat en/of schepnet. Als ze dan een vis vangen bestaat er een grote kans dat de gevangen karper beschadigt. Hoe krijg je een 6 kilo wegen karper op de kant als je geen net bij je hebt..... Moeilijk!!

Goede materialen is van belang. Voor jezelf, maar zeker voor de vis. Het hoeft niet duur te zijn en een fox logo te hebben. Maar je moet wel een goede onthakingsmat en schepnet hebben. Dus niet een te klein witvisnetje maar zorg dat je een groot/goed karper net hebt.
Maak bij voorkeur gebruik van een grote, dikke onthakingsmat. Dit voorkomt beschadigingen aan de vis. heb en je vangt een grote karper dan moet hij er wel op passen anders beschadigt hij als nog.

Goede voorbereiding geldt voor alle materialen, dus ook je werphengel. Als jij met een te klein werphengeltje aan op karper vist, bestaat er een grote kans dat je hengel breekt. Te dunne lijn is ook niet goed. De lijn kan dan snel knappen waardoor een karper het een haak, rig en een paar meter lijn achter zich aan rond zwemt.

Tubing, is verstandig om te gebruiken. Je laatste meter van de lijn kan je door tubing heen halen. Tubing zorgt voor een bescherming van de schubben/flanken, van de karper als de lijn er langs glijd tijdens een dril.

Laat je informeren door de viswinkels, of vraag wat informatie aan mede (karper)vissers of één van onze teamleden. Justin, Michel, Swiep. Vragen staat altijd vrij, we hebben het allemaal eens moeten leren.

Tip: Het is handig als je een onthakingsmat hebt die dicht kan. Want dan kan de vis er niet uit vallen als je hem naar het water brengt om hem weer los te laten