Als je zoals ik niet echt veel tijd hebt om dagen te gaan voeren op de grotere wateren dan zit je vaak op de kleinere stads watertjes. Dat is helemaal niet erg want hier zitten namelijk ook leuke vissen om aan de haak te slaan.
Wat ik dan vaak naast mijn boilie gebruik is een grondvoer. Dit doe ik om de vis eerder op mijn plek te krijgen en te houden. Alleen is er op deze stads watertjes wel een ander probleem, en dat zijn eenden en andere watervogels. Misschien heb ik de oplossing.

Vogels

Nou vind ik eenden best grappig om naar te kijken hoor, alleen moeten ze niet het voer opeten wat niet voor hun is bestemd. Niets is vervelender dan te kijken hoe een 10-tal eenden en meerkoeten ieder op zijn beurt naar de bodem duikt om je strak opgezette voerplek leeg te eten.

Ik begon de laatste periode al erg te twijfelen over het grond voer wat ik zelf samenstel. Ik kreeg namelijk meer eenden dan vis op mijn plek en moet hier met het schaamrood op mijn kaken vertellen dat ik al wel wat eenden naar de kant heb gehaald. Niet omdat ik gevaarlijk en onzorgvuldig vis, maar omdat ze dus meer dan 1 à 2 meter diep duiken en mijn haak aas grijpen.

Gelukkig heb ik ze allemaal netjes gehaakt in de onderlip (ehh. snavel) en konden ze met veel gemopper maar zonder blijvende schade terug gezet worden. Zo'n eend leert hier helaas niet van en gaat gewoon weer terug naar de plaats waar hij 10 minuten daarvoor gevangen is. Weer bijna een full pull.

Vanmorgen heb ik weer gevist met een grondvoer, maar nu een andere samenstelling. Ik heb dit keer gebruik gemaakt van een beetje chili poeder in mijn mix. En raad eens wat.....

Vandaag géén eenden die op mijn plek duiken en wel gewoon mijn visje kunnen vangen.

Als jullie nu ook last hebben van eenden op je stek dan hoor ik jullie tips ook graag.

 

Buienradar

Advertenties