Wat is een spod en hoe gebruik je het. Spodden is het regelmatig voeren van hoeveelheden partikels en pellets d.m.v. een spod (voerraket).
Vaak gebruik je hiervoor een stevige/stugge hengel, stevig draad (voorslag), een spod en een spodmix. Een spodmix is een combinatie van verschillende ingrediënten waarbij het geheel   dunner en hoofdzakelijk op waterbasis is. Deze mix is zeker niet te gebruiken in een Pva. Je kan met de spod een mooi compacte voerplek maken door een locatie te bepalen, een richting te onthouden en door middel van de lijnclip meerdere raketten op dezelfde plek te legen. Maar dat is niet het enige waarvoor de spod gebruikt kan worden....

Een spod

Wanneer je gebruik maakt van een werpbuis of katapult, en je last hebt van eenden die gelijk duiken naar je boilies zodra ze het water raken. of denk ook eens aan meeuwen die je boilies uit de lucht (proberen) te vangen. Dan kan je de spod dus ook goed gebruiken. Zo'n spod is voor deze vogels aardig aan het formaat en ze zullen zich niet zo snel richting de spod begeven als deze aankomt. Zo kan je dus ook je boilies of bijv. swimstim mooi op je plek krijgen. De spod nog even laten liggen zodat je een nieuwsgierige eend misschien nog kan afschrikken.

En je voerplek is toch gemaakt. Succes.

Buienradar

Advertenties