De katapult

De katapult is een hele makkelijke manier om te voeren. Ik ga ervan uit dat iedereen een katapult kent. Maar voor wie het niet weet wat het is of wat je er mee kan doen.

Een katapult bestaat uit een V-vormige houder waar op de uiteinden van de V-vorm twee elastieken bevestigd zijn. Deze twee elastieken worden verbonden door een houdertje. In deze houder kan men voer of boilies stoppen. Door hard aan de houder te trekken, worden de elastieken uitgerekt. Door snel los te laten schiet de inhoud van het houdertje in de richting waar men op gericht heeft.

Door dit systeem kan je eenvoudig je gemaakte voerballen of boilies op je stek schieten. Door veel te oefenen krijg je er handigheid in.

Fox Katapult met hand beschermer

Het beste is om de voerballen goed te kneden. Deze niet te nat te maken, anders blijven ze plakken (en dat doet zeer). Maar ook zeker niet te droog, want anders valt hij uit elkaar. In beide gevallen ligt je voer nog niet op de juiste plek.

Bij het schieten moet je ook rekening houden met de wind, zo moet je als de wind van rechts komt ook iets meer naar recht schieten. Als je dat niet doet komt je voer nog niet op de goede plek. Een tip van mij: Trek een handschoen aan bij het gebruik van een katapult, want het gebeurt nog wel eens dat de houder of het elastiek op je hand komt. Met als gevolg een rode striem, een wondje of zelfs een kneuzing.

Ben je van plan een katapult te gaan kopen, koop dan gelijk een goede. Ik heb met een goedkoop model katapult geschoten, deed mezelf goed zeer en kwam er niet ver mee.

Fox Katapult met hand beschermer

Ik wil nog wel even goed benadrukken dat een katapult onder de wapenwet staat. Je mag hem dus niet in je bezit hebben. Kort geleden is er bij een grote winkel uit Lelystad de voorraad katapult’s meegenomen door de politie. Maar ze zijn niet aangeklaagd. Er is een “soort gedoogd beleid”, maar daar kunnen ze makkelijk van af stappen. Gebruik hem voor het voeren, kijk wel eerst even rond voor je hem pakt. Leg hem weg als je hem niet meer gebruikt en doe er vooral geen gekke of gevaarlijke dingen mee. Je bent gewaarschuwd. Je kan ze toch kopen in online winkels bijv. hier.

Buienradar

Advertenties