Op de hengelsport en visboten beurs eind 2009 hadden we weer het een en ander mee gekregen om uit te testen en jullie te laten weten wat wij er van vinden. Zo ook de waist bag (heuptas of buideltas) van Venture Carp uit Engeland.


Toen ik de tas in handen kreeg dacht ik "wat moet ik testen aan een tas" maar een tas hoort ook bij de uitrusting van een karpervisser, want een beetje karper visser heeft overal een tasje voor. Neem bijvoorbeeld de boilietas, loodtas enz, enz.De fabrikant geeft voor deze tas niet echt op waar die speciaal voor is gemaakt dus mogen we zelf weten wat we er in stoppen ;-). Wat stoppen we er dan in? Door zijn formaat is die voor vele doeleinden te gebruiken.Als je hem dan wat beter gaat bekijken vallen er verschillende dingen op. Het hoofdvak is met een dubbele stevige rits goed bereikbaar zodat je hem bijvoorbeeld als boilietas gebruikt op je buik als je met de werpbuis aan de gang gaat. De dubbele rits open en je hoeft niet te kijken waar je graait want je zit altijd goed.Eigenlijk is het wel goed dat ze er geen "naam"aan koppelen. Je kan hem voor van alles gebruiken. Wat ik persoonlijk ook wel makkelijk vond om de tas voor te gebruiken, is om je belangrijke spullen erin te doen tijdens het nachtvissen. Bij een aanbeet in de nacht, grijp ik naast mijn stretcher, pak de tas en tijdens de spurt naar de hengels klik ik de waistbag om en heb gelijk alles bij de hand. Zoals in mijn geval mijn bril en natuurlijk je hoofdlamp, meetlint, medical care set en natuurlijk je camera.

Wat ik ook wel erg makkelijk vind is dat je de banden waarmee je de waistbag om je middel kan klikken, in de tas weg kan stoppen.Er zitten namelijk aan de achterkant twee openingen waar deze precies in passen en ze zijn af te sluiten met ritsen. Nu heb je alleen bovenop nog een handvat die is voorzien van foam. Wat weer fijn aanvoelt in de hand wanneer je er eigenlijk te veel hebt ingestopt, het snijdt dus niet in de vingers. Voor het grote vak zit nog een smal vakje waar je bijvoorbeeld je vis papieren in kunt opbergen en ook deze is af te sluiten met rits. Verder zitten er nog een aantal kleine vakjes in voor wat klein spul.

De onderkant is voorzien van een rubberlaag zodat je niet direct alles in de tas nat hebt wanneer je hem in het gras zet.

Ik vind het een mooie, stevige en handige tas en zal hem regelmatig gaan gebruiken langs de waterkant.

Voor meer informatie over Venture Carp kan je hier klikken.
Op de site zelf heb ik de tas niet terug kunnen vinden voor meer specificaties en de advies prijs. Op de beurs stond deze te koop voor € 15,-

onze mening (5,0/5,0)

Positief
• Handig
• Veel opberg mogelijkheden
• Stevige ritsen
• Grote opening bij het hoofd vak
Negatief
• Geen
Conclusie
Conclusie mooie, kwalitatief goede en handige tas.

Advertenties