UCP fluo pop-up mix - De test

Al weer een tijdje geleden, op de hengelsport en visboten beurs eind 2009 kwamen wij bij de stand van Ultra Carp Products. UCP is een merk dat bekend staat van kwalitatieve soorten aas voor het vangen van karpers.

Na een tijd gesproken te hebben met de baas van UCP en genoten te hebben van een grote serie erg mooie vissen kregen wij de nieuwe fluo pop-up mix mee om te testen. Aangezien we zelf vorig seizoen veel succes gehad hebben met pop-up’s en deze zelf ook draaien vonden we dit zeer interessant. Zoals de naam al zegt, kan je met de “fluo pop-up mix” pop-up’s maken. De  kleur die wij hebben gekregen is blauw. We hebben nog niet eerder een pop-up mix van UCP gebruikt. Ik ben dus erg benieuwd hoe hij draait, want dat weet je nooit.

UCP fluo pop-up mix - De mix

Hoe wij de pop-up’s maken is volgend. Je klutst 1 ei in een schaaltje met daarbij je eigen flavour naar keuze. Hoe hoeveelheid flavour mag je zelf bepalen. Ik ben van mening dat je de waardes van de leverancier goed kan volgen. Vervolgens voeg je steeds meer mix toe totdat je de juiste kneedbaarheid hebt. Omdat ik iets te veel pop-up mix had gebruikt, werd hij iets te droog. Dit was eenvoudig te corrigeren steeds een beetje geklutst ei aan toe te voegen en door te kneden. Welke flavour je gebruikt moet je helemaal zelf bepalen. Je kan zelfs verschillende combi maken. Dus bijvoorbeeld vis en zoet.... Denk buiten het standaard. Je hebt altijd gele pineapple pop-ups... Maak ze eens blauw.

UCP fluo pop-up mix - Gedraaid

Persoonlijk vind ik dat de mix erg makkelijk en goed draait. Aangezien het makkelijk gaat, gaat het draaien wat sneller. Een voordeel van het zelf draaien is dat je zelf de vormen kan bepalen. Ik heb dus klein, groot, rond, ovaal en dumbel gemaakt.

Ik zou de pop-up mix zeker vaker gaan gebruiken, alleen persoonlijk ga ik liever voor een andere kleur. Gelukkig biedt UCP naast blauw ook geel, oranje en roze aan. Maar de mix zelf is er goed, hij draait er makkelijk.

UCP fluo pop-up mix - 90 seconden koken

Even twee extra tips.
Kook de pop-up’s niet langer dan 90 seconde. Laat ze daarna drogen en stop ze in een potje. Giet er dan nog extra flavour over heen. Als na een tijdje gebruiken de dip uit het potje volledig in de pop-up's is getrokken… gewoon weer flavour toevoegen. Dit heeft ons heel wat vissen opgeleverd.

Verpakking:
De verpakking is eenvoudig van uiterlijk en gemaakt van transparant plastic. Hierdoor kan je overduidelijk zien welke kleur je koopt. Voor op de verpakking staat het logo, de website, de naam en inhoud van het product. Op de achterkant van de verpakking staat niks geschreven.

UCP fluo pop-up mix - De verpakking

Prijs:

De inhoud van de verpakking is 300 gram en kost € 10,00. Deze pop-up mix staat niet op de website maar is zeker te bestellen. UCP is druk bezig met het ontwikkelen van een nieuwe website. 

Voor meer info en producten van UCP klik dan hier

onze mening (4,5/5,0)

Positief
• Draait makkelijk
• Transparante verpakking
Negatief
• Geen uitleg op de verpakking
Conclusie
Goed draaiende pop-up mix van UCP, een aanrader voor de mensen die zelf pop-ups draaien.

Advertenties