tear-aid-sml

Deze keer in de test Tear-Aid, de onmisbare krachtpatser in uw outdoor- én indooruitrusting. Dit is een reparatie set voor.... eigenlijk alles.

De lijst met de te repareren materialen is zo uitgebreid dat ik deze maar lekker op de site laat staan van tear-aid, waarvan de link onderaan deze test staat.

Toen wij de set binnen kregen was ik gelijk enthousiast en wilde dit wel gaan testen ook omdat ik redelijk wat ervaring heb met gereedschappen en materialen en hun toepassingen.

tear-aid 2

Mijn doel was van alles te gaan repareren en beplakken met deze reparatie setjes welke bestaan uit type-a en type-b. En je kan het al raden er was niets stuk natuurlijk. Om nou een mes te gaan zetten in je goede visspullen dat vond ik net wat te ver gaan. Dus besloot ik de setjes een tijdje mee te nemen naar de bouw, want daar gaat altijd wel eens iets stuk. Maar helaas niet in deze periode natuurlijk. Uiteindelijk kwam mijn zoontje klagen over natte voeten in zijn laarsjes en kon ik gelukkig deze gaan repareren voor de test en met succes. Het gat was snel gedicht en mijn zoontje kon weer lekker buiten spelen maar dan met droge voeten.

tear-aid 8

Dit was niet voldoende voor een goede test, daarom ben ik gaan knutselen met een stuk zijl wat gebruikt wordt om wind te stoppen bij een koeienstal.

tear-aid 9

Wat mijn plan was om een grote zak te gaan maken van een enkel stuk zijl, en deze te gaan vullen met ca 20 liter water. Het idee erachter is dat als hier geen water uit komt onder de druk van 20 liter dan kan er  bij een reparatie van bijvoorbeeld je tent geen water naar binnen of bij een lucht bed blijft de lucht ook waar het hoort. Aan de slag dan maar.

De verpakking

tear-aid 3

Deze is compact en ziet er professioneel en duidelijk herkenbaar uit. Het is voorzien van een handige hersluitbare sluiting wat iedeaal is als je niet allen in één keer gebruikt. Zowel bij type-A als type-B ziet de inhoud er als volgt uit:

tear-aid 4

  • Een duidelijke gebruiksaanwijzing in 6 talen
  • Alcohol doekjes om de te repareren ondergrond goed schoon te maken
  • Een vel tair-aid patch van 7,6 cm x 30 cm
  • Een stuk nylon draad voor de versteviging.

De reparatie folie is van beide types doorzichtig waardoor het gerepareerde stuk bijna niet meer opvalt. Als ik begin te knippen in de folie merk ik gelijk dat dit nog niet vanzelf gaat. Het plakt al goed aan de schaar en voelt taai aan.

In de bijgeleverde beschrijving staat een foto dat ze er met een potlood doorheen proberen te prikken. Natuurlijk heb ik dit ook geprobeerd en kreeg de tear-aid patch gelijk niet meer los van mijn potlood.

In de beschrijving staat dat ik ca 2,5 cm aan alle kanten van de scheur de tear-aid patch moet plakken, dat is dus een strook van 5 centimeter. Dit komt niet helemaal uit met het idee wat ik had met die waterzak want dat betekend dat ik nog een aantal verpakkingen zou moeten hebben en dit is eigenlijk genoeg voor een reparatie. Maar nu ik deze tear-aid patch heb bekeken en gevoeld heb ik er voor deze test wel vertrouwen in om deze naad te gaan verkleinen naar een centimeter overlap, dus stroken van ca 2 centimeter.

tear-aid 12

Het is even een geworstel geweest om het windzijl even op zijn plek te houden en de tear-aid patch te plakken maar het resultaat mag er zijn.

tear-aid 11

Als je de patch wil gaan plakken scheur je het papier over midden waardoor je de rest er heel makkelijk achter vandaan kan halen. Let wel op dat de patch zichzelf niet raakt want je krijgt hem gelijk niet meer los. De tear-aid is net een stuk rubber met een plak zijde alleen dan doorzichtig.

Eindelijk is die waterzak dan klaar en zou gevuld kunnen worden met water. Op de beschrijving staat dat de 100 procent hechting van type-a al na 1 uur is en de 100 procent hechting van type-b na 24 uur. Omdat ik met deze waterzak wat overdreven bezig ben geweest kwam ik tekort van type-a en heb type-b ook opgebruikt. Dit betekend dat ik moet wachten met vullen tot de volgende dag. Om heel eerlijk te zijn had ik daar eigenlijk niet veel trek in en het vertrouwen in dit product is op dit moment zo groot dat ik gelijk de gieter vul met water en de zak vul met 20 liter water. De randen van de zak zijn helaas niet stug genoeg dat ze omhoog blijven staan maar het water blijft er in zitten en mijn stoep blijft droog zelfs na een uur.

Als ik een mailtje krijg van Michel hoever ik ben met de test, moet ik eerlijk toegeven dat ik de waterzak vergeten ben in de tuin. Als ik ga kijken zie ik dat de waterzak na ruim twee weken ook een bladvanger is geworden maar hij zit nog steeds vol met water. Mijn mening over dit product is alleen maar versterkt: Goed! Mijn test zeker geslaagd.

 
tear-aid 14

De advies verkoopprijs in de winkel/shops is vanaf € 12,95 incl. BTW. Voor een top product zoals dit zeker niet te duur. Zeker niet als je je waadpak of boot ermee kan repareren.

Als extra is de tear-aid patch ook verkrijgbaar op rol van 1,5 meter en deze zou ik nog wel een keer willen testen onder de naam van Homoet Montage & meer. ;-) dit spul hoort namelijk ook thuis in het assortiment van een bouwvakker.

Voor informatie en verkoop punten kan je terecht op de site van Tear Aid: Klik hier

onze mening (5,0/5,0)

Positief
• Sterk
• Transparant
• Zeeeeer goede hechting
Negatief
• Niets
Conclusie
Ik ben van mening het een product is die je standaard in de buurt moet hebben. In de vistas, auto, gereedschap kist, enz. Het product is zo ruim in te zetten... gewoon geweldig.

Advertenties