Solu-Ties - Verpakking

Om eerlijk te zijn hadden we onze bedenkingen over de Solu-ties. Weer wat nieuws, maar voegt het iets toe....? Naar onze mening wel.


Een proef exemplaar dat we bij een visblad kregen is de eerste keer geweest dat ik in aanraking kwam met een Solu-tie. Daar heb ik, net zoals de rest van Nederland, een test mee uitgevoerd. Dit hebben we gedaan zonder de gebruiksaanwijzing te lezen. Dus zo uit de verpakking, zo in het water. En wachten, maar er gebeurd niets. Pas na 1,5 à 2 uur lost de Solu-tie op. Later blijkt dat dit niet de bedoeling is.

Solu-Ties - Strip

Wat doet de Solu-tie dan?
De bedoeling is dat je bijvoorbeeld een pva zakje hebt. Deze vul je met aas en zou je normaal dicht maken met een knoop. Nu gebruik je een Solu-tie. Het is een oplosbare tie-rip. Waar de knoop zou komen, trek je de Solu-tie vast en goed aan. Daar zit het verschil. Nu knip je het overtollige weg je pva is klaar voor gebruik. 

Solu-Ties - Vast trekken

Solu-Ties - Kort afknippen

We hebben de Solu-ties getest tijdens ons weekend weg in Kesteren. En we zijn aangenaam verrast. De Solu-tie breekt in het water binnen zes seconden. Dus binnen 6 seconden ligt je pva volledig open. Terwijl dit water vier graden koud is. Verder is de Solu-tie niet giftig voor de karper of slecht voor het milieu.

De verpakking is een plastic, hersluitbaar zakje. Met daarin een kartonnetje met op de voorkant een benaming. Op de achterzijde de gebruiksaanwijzing. In de verpakking zitten drie stripjes van tien Solu-ties. Maar er is ook een versie van één strip.

Solu-Ties - Verpakking

De verpakking ziet er goedkoop uit. Terwijl er toch een aardige prijs voor gevraagd wordt. 1 strip voor € 4,45 en 3 voor € 9,95. Maar bulk aantallen zijn ook bespreekbaar. We zijn al gewend ongeveer tien euro uit te geven aan pva... Dus hier wennen we ook wel aan. Als je met -5 graden Celsius een knoop in je pva moet leggen, dan weet ik zeker dat je blij zal zijn met dit product.

De Solu-tie in niet alleen geschikt voor de pva. Je kan ze voor veel doeleinden gebruiken. Denk maar een aan een pop-up aan een hele lange hair. Ff oprollen, twee ties er aan en je kan hem wel inwerpen. Zo zijn er nog meer mogelijkheden te bedenken. Het product heeft ons aangenaam verrast.

 

Link Solu-Ties website

 

onze mening (4,0/5,0)

Positief
• Maakt zijn doel waar
• Makkelijk in gebruik
• Oneindige mogelijkheden
Negatief
• Vrij prijzig
• Goedkope uitstraling
Conclusie
Een prima product als je eerst de gebruiksaanwijzing leest.

Advertenties