Select Gold Bolies

Als wij ergens in de buurt zijn van een hengelsport winkel dan lopen wij altijd even naar binnen, zo ook bij Nipro hengelsport in Sint Maarten.

Select Gold Bolies - Robin Red Garlic-fishmeal

Al snel kwam ik het merk select fishing tegen. Het viel mij op omdat ik het merk zelf nog nergens tegen gekomen was. Het blijkt hun eigen merk te zijn en eerlijk gezegd zien de materialen op zich er best wel goed uit. Nieuwsgierig naar de boilie's ruik ik aan de onderkant van de verpakking. Dit doe ik omdat de geur er meestal doorheen trekt en zo weet ik waar ik eventueel mee ga vissen. Aan de onderkant van de verpakking ruik ik niets, dus ik zet de boilies snel weer terug in het schap. Bij mijn eerste indruk gaven deze boilie's mij niet echt het vertrouwen om mee te gaan vissen.

Ik pak een ander "bekend" merk, ruik en loop naar de kassa om met deze boilies huiswaarts te gaan. Omdat ik bij Nipro ook al verteld had wie ik was en wat ik deed, bieden ze mij 2 smaken boilie's aan om te testen. Het gaat om de Monstercrab en de Robin Red garlic fishmeal.

Select Gold Bolies - Crab

Als ik in de auto zit ben ik toch wel erg nieuwsgierig naar de geur dus trek de eerste de beste verpakking los. Dit was de Robin Red Garlic-fishmeal en dat heb ik de hele weg terug naar huis geweten. Gelukkig is de zak hersluitbaar, want de geur is erg sterk. Dan zie ik op de verpakking staan dat ze een drie laags folie gebruiken zodat al het goede in de zak blijft en gelukkig dat doet het dus ook. Aan de onderkant van de verpakking ruiken wil dus niet altijd wat zeggen. Zo leren we weer :).
Op de verpakking staat vermeld dat de boilie's vrij zijn van chemische conserverings middelen en 100% biologisch afbreekbaar zijn. Toch een fijn gevoel dat je dus geen troep in het water zit te gooien om je visje te vangen.

De boilies zijn eerst mee gegaan naar Frankrijk (lac du Tolerme). Waar ik de eerste sessies gevist heb met de Robin Red Garlic-fishmeal. Als ik een boilie aan de hair rijg merk ik dat die de juiste hardheid heeft naar mijn zin, niet te hard maar zeker niet te zacht. De structuur van de boilie's is grof, je zit dus niet te vissen met zo'n gladde knikker. Mijn persoonlijke voorkeur gaat wel uit naar zulke boilie's. Dit omdat ik van mening ben dat de geur beter gelekt wordt.De boilies hebben niet erg lang in het water gelegen vanwege vangsten tussendoor. Maar op de momenten van binnen halen roken deze nog steeds erg sterk en ze zaten nog stevig op de hair. Over de tweede zak boilies de Monstercrab kan ik vrij kort zijn. Ook van deze boilie is de geur sterk en ook als deze een tijdje in het water heeft gelegen. Met  deze boilie is ook karper op de kant gekomen.

Bolies - Monstercrab

De Monster crab is er in de maten 16 en 18 mm en beide in 1,0 kg of 2,5 kg verpakking
De Robin Red Garlic-fishmeal in de maat 20 mm en in 1,0 kg of 2,5 kg verpakking
Voor beide smaken is de advies prijs voor 1,0 kg € 8,95 en voor de 2,5 kg € 19,95
Ook is alles uit te breiden met pop-up's van 16 of 20 mm, dip's en flavors in dezelfde smaak om alles helemaal compleet te maken.

Voor nog meer smaken of informatie Klik hier

onze mening (4,5/5,0)

Positief
• Sterk van geur en smaak
• Duidelijke en sterke verpakking (hersluitbaar)
• Meer producten in de zelfde smaak, pop-up, dip
Negatief
• Let op dat de verpakking niet open gaat in de auto
Conclusie
De boilie heeft aantrekkingskracht. Dat heeft hij bewezen. Goed, niet te hard, vers en aantrekkelijk. Wat we van een boilie verwachten.

Advertenties