Nash TT Mutant Boilies

Nash Mutants is een onderdeel van de Nash TT (Terminal Tackle) serie. Mutants is een benaming voor een serie “plastic” aas. In deze test bespreken we de "boilie" serie.

Plastic aas is iets waar steeds meer karpervissers mee aan de waterkant zitten. Het heeft zijn voordelen, maar het wekt ook nog steeds argwaan. Pakt een karper plastic wel op. Ik moet je bekennen… ja dat doen ze. Karper is namelijk van nature nieuwsgierig. Maar je moet ze wel lokken naar je haakaas.

Nash TT Mutant Boilies

We werden er op de CarpevenTT op gewezen dat de Mutants flink wat flavour of dip opnemen. De manier om dat te testen is, door ze er in te gooien :). Dat is dan ook wat we gedaan hebben. We hebben de Strawberry Boilie dip van Nash gebruikt en daar een serie Mutant boilies in gedoopt. Deze hebben we een nacht laten staan.

Nash TT Mutant Boilies - In de dip

Ik heb de witte 15 mm en 10 mm Mutant doorgeknipt om te kijken hoe ver de dip in de boilie is getrokken. Na 1 nacht zie je al een duidelijk rand (helaas op de foto niet echt goed te zien). Dat wil dus zeggen dat de dip al een stuk ingetrokken is. En dat heeft een super aantrekkingskracht. Als je er over na gaat denken. Je kan elke kleur die er is combineren met elke smaak. Vis je vismeel/knoflook bollen. Kan je daar een sterk ruikende witte pop-up boven vissen… met dezelfde geur.

Nash TT Mutant Boilies - Het binnenste

Verder is de drijfkracht zo gebalanceerd dat het zoals de Engelsen mooi zeggen: “critically balanced” is. Misschien wel het best omschreven als perfect gebalanceerd. De boilie zal dus op de haak al rustig naar beneden dalen. Dit zal per haak verschillen, maar als je alles zo balanceert dat de boilies danst over de bodem en niet als een baksteen naar beneden zakt… komt het best wel goed.

Nash TT Mutant Boilies - De verpakkingen

De verpakking is met veel zorg gemaakt. Ze zijn van transparant plastic waardoor de boilies duidelijk zichtbaar zijn. Er staat op elke verpakking de naam, maat, kleur, inhoud aantal en is leuk voorzien van een "mutant" beeld. Binnen in zit een boekje met een uitleg in 5 talen en voor wie dit nog niet begrijpt of geen zin heeft te lezen, kan men ook naar een soort cartoon kijken. Overzichtelijk, duidelijk en stevig.

Nash TT Mutant Boilies - Verpakking detail

De Mutant boilies zijn er in 10, 15 20 en 24 mm. Te verkrijgen in een serie kleuren: Geel, Oranje, Rood, Bruin, Fluo Oranje en Fluo Geel. De 10 mm zitten per 9 verpakt, de 15mm per 6 stk, de 20mm per 4 stk en als laatste de 24 per 3 stk. De advies verkoopprijs is € 4,00. Daarbij kan je ze steeds weer gebruiken.

Voor meer informatie over de Terminal Tackle Mutant Boilies klik hier.

onze mening (5,0/5,0)

Positief
• Veel maten
• Veel kleuren
• Zuigen zich vol met dip/flavour
• Niet te veel drijfkracht
• Trekken geen brasems aan
Negatief
• Geen
Conclusie
Als je niet bang bent om met plastic te vissen is dit echt de moeite waard. Een toppertje.

Advertenties