Nash Cobra Deliverance Spods

Spodden is iets wat wij (onzevissen.nl) vaak doen. Het is een ideale methode om particles of zoals wij vaak zeggen "karper soep" op je stek te krijgen. Nu heeft Nash afgelopen jaar nieuwe spods geïntroduceerd. Tijd voor een test.

Er zijn drie formaten beschikbaar: Dart (klein), Distance (normaal) en Dumpster (extreem groot). Voor onze test hadden we beschikking over het Distance en de Dumpster. Ik heb in eerste instantie geprobeerd te gooien met de grote spod, maar daar heb je echt zware materialen voor nodig. Mijn 3,5 lb "spod"hengel had het zwaar om de spod 40 meter ver te krijgen. Misschien dat je met een 5 lb wel iets bereikt. Als we later met de spod hengel van Justin de grote spod gooien, krijgen we die ook zonder te veel moeite op de 55 meter. De "normale" formaat spod is makkelijker te gebruiken, maar met die grote krijg je sneller meer voer op je stek.

Nash Cobra Deliverance Spod - Distance en Dumpster

Nash heeft veel tijd gestoken in de ontwikkeling van de spod en dat is te merken. Het materiaal wat gebruikt is, is super licht maar erg sterk. De meeste tijd is gestoken in het kantel moment. Daarmee bedoel ik het moment dat je de spod uit het water moet trekken om binnen te halen. En dat moment is zeer eenvoudig met deze spods. Je hoeft bijna geen druk te zetten om de spod boven op het water te krijgen. Verder ligt de spod stabiel in de lucht en kan je heel accuraat werpen. De neus van de spods hebben een golfbal uiterlijk. Dit uiterlijk zorgt voor minder weerstand en dus meer afstand.

Nash Cobra Deliverance Spo - Golfbal neus

De rest van de gebruikte materialen zijn degelijk. De draden lijken op een stug dik nylon en zijn vastgezet met een aantal metalen sluitstukken. Dit lijkt op de elementen van een stalen onderlijn, super stevig.

Nash Cobra Deliverance Spod - Degelijk

Nash Cobra Deliverance Spod - Stevig nylon

Deze vissessie heb ik de spod flink gebruikt en moet eerlijk bekennen dat ik er erg van gecharmeerd ben. Ik spod nu op een afstand van 55 meter en dat gaat zonder moeite. Keer op keer recht op mijn stek af. Door de clip steeds weer op de juiste afstand. Het is duidelijk dat Nash met deze spod weer een goed en degelijk product op de markt heeft gezet. Ik heb wel 1 nadeel. Ik spod graag tijgers met slijm. Nu loopt het slijm vrij eenvoudig uit de spod... Vooral als je druk zet. Dus spod ik iets met vloeistof, dan pak ik toch een andere spod.

Nash Cobra Deliverance Spod - Juist kantelpunt


Een filmpje van een aantal worpen met de spod, hier kan je zien hoe makkelijk de spod weer uit het water komt.

Zoals aangegeven zijn er 3 formaten:
Deliverance Dumpster - Advies verkoopprijs: € 9,25 (£7.99)
Deliverance Distance - Advies verkoopprijs: € 8,00 (£6.99)
Deliverance Dart - Advies verkoopprijs: € 6,85 (£5.99)

Voor meer informatie: klik hier

onze mening (4,5/5,0)

Positief
• licht
• degelijk
• makkelijk kantelpunt
Negatief
• geen vloeistoffen
Conclusie
Weer een top product wat weer een toevoeging is aan onze standaard uitrusting.

Advertenties