Jrc MBT Connection Haken
In het pakket van JRC zaten 4 soorten haken uit de Connection range. Het gaat hier om de connect haken 1 MBT, 2 MBT, 3 MBT en 4 MBT. We zullen ze allemaal kort bespreken, maar pas op ze zijn scherp :)

Over alle haken:
De haken zijn mat zwart van kleur wat reflectie voorkomt. Het gebruikte materiaal is teflon. Hier komt ook de naam vandaan Matt Black Teflon. De verpakking is een her-sluitbaar transparante plastic met een boekje als achterkant. Aan de voorzijde staat duidelijk weergegeven hoeveel, welke maat en welk type haken er in zitten. De achterzijde van dit boekje geeft en tekening weer van de haak met de specificaties. Binnen in het boekje vinden we wederom een 4 talig uitleg, in dit geval, over de haak. Heel duidelijk, overzichtelijk en professioneel ogend.

Jrc MTB Connection Haken


Haak type - 1 MBT
De door ons geteste versie is een maat 4. De haak is een zo genaamde wide gape. Op de verpakking staat zelfs extra wide gape. Dit houdt in dat de opening tussen haak punt en de steel groot is. Het oog van deze haak staat recht op de steel. De punt van de haak is naar binnen gebogen, dit voorkomt snel bot worden door stenen of ander bodem materiaal.

MBT 1


Haak type - 2 MBT
Deze haak heeft een volledig gebogen wat langere steel, wat een beter inhaking moet veroorzaken. Daarnaast is het oog nog eens 10 graden naar binnen gebogen. Dit samen zorgt voor een snelle draai en dus een snelle inhaking. De punt van deze haak is recht. De door ons geteste maat is 6.

MBT 2


Haak type - 3 MBT
Dit is echt een haak met een lange steel, ideaal voor pop-up of anti-ejection rigs. De haakpunt is recht. De haaksteel is heel licht gebogen. Ook het oog van deze haak is 10 graden naar binnen gebogen. De geteste maat is 6.

MBT 3


Haak type - 4 MBT
Dit type haak ons aangenaam verrast. De vorm bruist in tegen alles wat je eerst denkt. Hiermee bedoel ik de vorm, vooral de naar BUITEN staande oog. Maar met een krip over het oog krijg je een groot inhakings vermogen. Je krijgt dus een extreme wide gape. Ook deze haak heeft een naar binnen gebogen haak-punt. De maat die wij hebben is 4. Ik heb de haak nog niet getest op de bodem van een water, maar dat laat niet lang op zich wachten.

MBT 4

Over het algemeen ben ik over de haken zeer te spreken. Er is voor elk wat wil. De haken voldoen aan de eisen die er persoonlijk aan zou stellen. De haken zijn echt scherp, dit heb ik tot bloedens toe ondervonden. Ze blijven ook scherp. De matte afwerking vind ik een plus. Er wordt ook vernieuwend gedacht.

Alle haken hebben een advies verkoopsprijs van 3.50 pond, ongeveer € 4,15

MBT 1 link op de Jrc Site
MBT 2 link op de Jrc Site
MBT 3 link op de Jrc Site
MBT 4 link op de Jrc Site


onze mening (5,0/5,0)

Positief
• Mat zwart teflon
• Vernieuwend
• Scherp en blijven scherp
• Veel variatie
Negatief
• Geen
Conclusie
Het cijfer zegt genoeg toch?


Jrc MTB Connection Haken

Advertenties