Test: E-S-P MK-2 Stiff Rigger haken

Op de Carp 2010 spraken wij met het merk E-S-P. Niemand anders dan Terry Hearn zelf liet ons zien hoe de bekende stiff rig gemaakt moest worden. Om zelf ook deze stiff rig te kunnen maken, kregen wij een aantal materialen mee om te testen. Een van deze materialen waren de MK2 Stiff Rigger haken.

De MK-2 Stiff Rigger haken
De haken zijn speciaal ontwikkeld voor de stiff Rig. Ze zijn teflon gecoat. Deze coating zorgt ervoor dat de haken niet meer glimmen, maar ook voor een betere inhaking en ze blijven langer scherp. De matte coating voorkomt weer dat de karper minder snel je haak of in ieder geval de reflectie daarvan ziet. Onopvallendheid is toch wel waar we voor gaan.

E-S-P MK-2 Stiff Rigger haken - De Haak

Het oog is naar buiten is gebogen en de punt is evenredig aan de haak steel, hier door krijg je een betere inhaking. De haak is voorzien van een micro weerhaak, hierdoor blijft de haak beter in de lip van de vis zitten en kan je hem toch nog eenvoudig en zonder teveel schade uit de bek krijgen.

De maat van de haken die wij kregen om te testen is nr. 5. Meestal hanteren we maten van 4, 6 en 8, maar de tussenmaten zoals 5 zijn er dus wel.

E-S-P MK-2 Stiff Rigger haken - de Verpakking

De verpakking:
De verpakking is transparant, hierdoor kan je de inhoud en dus de vorm van de haken goed zien. Het heeft een hersluitbare achterkant. Je kan dus de haken altijd in de verpakking houden zonder dat je bang hoeft te zijn dat ze door je hele tas of koffer/box heen gaan. Het type haak wordt duidelijk gecommuniceerd, ook de maat staat er duidelijk op. Naast de vaste noodzakelijke informatie staat er ook dat de haken voorzien zijn van een teflon coating. Op de achterkant van de verpakking staat het een en ander aan informatie over de haak zelf.

E-S-P MK-2 Stiff Rigger haken - De inhoud

Deze haak is verkrijgbaar in de maten 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 & 8.

Deze youtube film laat Terry Hearn je zien hoe je een stiff Rig maakt. Tevens geeft hij een aantal tips en die kunnen we altijd wel gebruiken, toch?Een pakje E-S-P MK-2 Stiff Rigger haken product kost ongeveer € 5,50 voor meer informatie klik hier

onze mening (5,0/5,0)

Positief
• Vlijm scherpe haken (zelf ondervonden)
• Ideale hoek voor een Stiff rig
• Prijs is reël
Negatief
geen
Conclusie
Super haken die perfect ontworpen zijn voor hun taak: met een stiff rig vis haken!

Advertenties