De RigMaster

Weer een product wat er voor zorgt dat iets makkelijker wordt. Ik maak geregeld rigs in allerlei vormen en maten. Als je dit nu makkelijker kan doen...

We kregen van een Engelse leverancier de RigMaster opgestuurd voor een test. Ik had er over gelezen en was erg nieuwsgierig naar het product.

De RigMaster is een klein apparaat dat eenvoudig, maar zeer doordacht in elkaar zit. Je kan met een paar eenvoudige elementen heel snel en vooral precies je rigs knopen.

De RigMaster verpakking

De verpakking van de RigMaster is een transparant plastic zakje. Hierin bevindt zich een zwart kartonnetje. Aan de voorzijde zit de RigMaster, achter het kartonnetje zit een gebruiksaanwijzing. Deze gebruiksaanwijzing is eenvoudig ogend. D.w.z. het ziet er wat goedkoop uit. Maar de omschrijving zelf is heel duidelijk.

De RigMaster verpakking inhoud

De RigMaster is elf cm lang. Past daardoor makkelijk in de meeste tackleboxen. Het bestaat uit een haak klem mechanisme en een schuivend gedeelte voor het bepalen voor de lengte van de rig.

De rigmaster close up

Hoe werkt het. Je pakt een haak en die steek je door het oog op de RigMaster en draait deze voorzichtig vast. Als je haak niet door de oog past kan je hem klemmen in de gleuf boven op, ook door voorzichtig vast te draaien.

Fixeer je haak

Je knipt eerst een stuk onderlijn materiaal af op de lengte die je normaal gewend bent. Ik gebruik een gecoate versie dus strip een gedeelte. Vervolgens  maak je het hair lusje voor je stoppertje. We kunnen nu de lengte van de hair gaan bepalen.

Bepaal de lengte van je hair

Dit doe je door de lus van de hair over het daarvoor bestemde steuntje te schuiven. Nu heeft de RigMaster richels op tweederde van het apparaat zitten. Elke richel is 5 mm. Dus kan je eenvoudig rekenen vanaf de haakbocht. Het steuntje heeft 5 mm overlap ik wil graag 1 cm tussen mijn boilie en de haakbocht. Dus 5 richels is dus wat ik nodig heb voor een 20 mm boilie. Is mijn boilie 15 mm dan schuif ik de houder een richel terug naar vier. Je kan je bijna niet vergissen.

Maak de Knotless knot

Als je eenmaal de lengte van je hair bepaald hebt kan je de knotless knot uitvoeren en je basis van je rig is klaar. Doordat je haak vast zit kan je zonder problemen je knoop vasttrekken. Je hoeft niet bang te zijn om je haak in je vinger te krijgen.

Ik gebruik altijd  krimp om de haakbocht te verlengen. Dit kan je nu makkelijk over de haak heen schuiven totdat deze goed zit. Geen last van een scherpe haak. Als de krimp goed zit en gebruik je de RigMaster om de haak boven de fluitketel of in kokend water te houden. Dit heeft als voordeel dat je vingers ook niet verbrand. Maar als je gebruik maakt van siliconen tubing, kan dit ook heel gemakkelijk.

Al met al een heerlijk, eenvoudig maar zeer handig apparaat. Die vanaf nu standaard in mijn tas zit.

Voor de officiële site van de RigMaster: Klik hier
Voor de site van de Nederlandse importeur HaKa: Klik hier
De RigMaster kost € 14,95 en is al in Nederland te verkrijgen bij bijvoorbeeld Sanders Hengelsport: Klik hier

onze mening (5,0/5,0)

Positief
• Altijd juiste hair lengte
• Geen last van scherpe haak
• Makkelijk voor monteren tubing
Negatief
• Goedkope verpakking
Conclusie
Eenvoudig, compact, handig en super om te hebben. Een ware master.

Advertenties