Test: Cipro fluo powder dip

Zoals de vorige test van Cipro is ook de Cipro fluo powder dip verkregen op een opendag van de plaatselijke diervoeder. Deze keer gaat het om 2 potjes Cipro fluo powder dip, met de smaken: Egg & Brandy en Pistache.

Transparant potje met duidelijk etiket

Met deze powder dip kan je je boilie een extra boost geven door er een slijmerige laag op om te creëren. Op het eerste gezicht twijfelde ik of het wel werkte, dan bedoel ik niet qua vangsten maar meer of het wel echt een goede slijm laag om de boilie geeft. Ze zien er in de waterbak in de winkel in elk geval wel slijmerig uit. Daarbij zeg ik altijd, als je er achter wilt komen dan moet je het gewoon proberen. Dus dat heb ik de volgende sessie gedaan.

Poeder in droge variant

Over de twee Fluo powder dips kan ik het volgende zeggen. De Fluo powder dips ruiken erg sterk. (Tip: snuif niet te hard, want dan komt er van alles in je neus.) Om een goede slijm laag om je boilie te genereren, moet je de boilie eerst in het water dippen en dan in de powder dip, doe dit 2 á 3 keer en dan heb je een goede slijm laag om je boilie. Ik zeg expres water. want ik heb ook boilie’s in een dip gehad voor ik ze in de fluo powder dip deed. Ik merkte dat dan de slijmlaag er snel af is. Water is dus naar mijn menig beter.

Eenmaal in het water merk je al gauw dat het veel kleine witvis aantrekt. Ze houden blijkbaar ook van de slijmlaag. Maar of dat nu niet of wel positief is dat is aan jezelf. De boilie ligt er namelijk nog en als de karper ziet dat er veel klein spul aan het eten is. Nieuwgierig als ze zijn zullen die zeker wel even willen weten wat er ligt en dat is nog jou boilie.

Egg & Brandy:
De Egg & Brandy is fel geel van kleur, hij heeft een lekker ruikende zoete geur. Vanwege de kleur van de dip zou ik deze sneller gebruiken dan de Pistache.
Maar dat is mijn persoonlijke voorkeur.

Pistache:
De pistache heeft een felle groene kleur. De geur van de pistache is erg sterk en ook deze is zoet. Proeven hebben we met de fluo powder dip's niet gedaan het voelde namelijk al erg slijmerig aan de vingers en vond het proeven ineens overbodig ;-)

Groene Pistache variant

De fluo powder dip's zijn verkrijgbaar in een transparant potje met een inhoud van 50 gram met een duidelijk herkenbaar Cipro etiket. Hierop staat duidelijk wat de smaak/geur is. Door de transparantie is de kleur van de dip goed te zien. Als afsluiting zit er ook een een transparante schroef deksel op. Als je hem netjes dicht draait, hoef je je dus geen zorgen te maken dat al het poeder in een keer in je tas lig.

De advies prijs van een potje is € 8,45

Naast de door ons geteste varianten Egg & Brandy en Pistache, zijn er nog meer is deze serie. Namelijk Apricot (oranje) en Savoury Liver (roze).

Voor meer informatie over de Fluo powder dip's van Cipro Klik hier!

onze mening (4,0/5,0)

Positief
• Goed van geur
• Verpakking duidelijk
Negatief
• Witvis gevoelig
Conclusie
Wij hebben er nog niks mee gevangen, maar volgens mij is dit een goed product op dressuur wateren.

Advertenties