CarpAlley - Inline Lood

Tijdens ons bezoek aan de CarpevenTT in Assen zijn we blijven hangen bij de stand, zoals we vaker doen, van een voor Nederland relatief nieuw merk. Dit merk is CarpAlley. Van dit merk hebben we een tweetal items te testen gekregen. Deze test gaat over het “goedkope” lood. Maar is dat goed of niet?

Op het eerste gezicht ziet het lood er uit als al het ander lood. Lood dat je vaker in de hengelsport winkels ziet liggen. Maar er is 1 groot verschil. Dit lood kost € 1,40. Ja, je leest het goed. Dan heb je een keuze uit 3 verschillende soorten coatings.

CarpAlley - Inline lood met Zandcoating

Camouflage zandkleurig:
De coating lijkt op schelpenzand en heeft een grove structuur. Lichte zandkleur. Dit zorgt ervoor dat je lood op een zanderige bodem toch echt moeilijker te herkennen is.


CarpAlley - Inline lood met Turfcoating

Camouflage donkerbruin:
Ook dit lood heeft een grove structuur. Maar dit lijkt op turf. Donkerbruin van kleur. Wederom een goede camouflage, maar dan op een donkere ondergrond of bladeren.


CarpAlley - Inline lood Standaard Coating

Standaard coating:
Deze coating is glad en heeft een bruine met groene kleur. Deze lijkt het meest op de “bekende kleur”.

Wij hebben alleen de inline versie getest, maar je hebt ook een wartel variant. Naast de formaten heb je natuurlijk het lood ook in de meest gebruikte gewichten.

Persoonlijk ben ik geen voorstander van de harde insert die er standaard in het lood zit. Maar deze is er eenvoudig uit te halen en te vervangen door een rubberen en dus flexibele. Ook deze zijn voor een laag bedrag te koop bij CarpAlley.

Er ligt op dit moment op de meeste wateren nog een laag ijs. Maar dit lood gaat zeker de volgende vissessie het water in. Ik heb er wel vertouwen in.

CarpAlley - Inline lood

Voor meer informatie over CarpAlley producten kan je hier klikken.
Voor de site van de Nederlandse Importeur kan je hier klikken.

onze mening (4,0/5,0)

Positief
• De prijs
• De camouflage
• Verschillende maten en gewichten
Negatief
• Hard plastic insert
Conclusie
Voor de prijs een prima lood, zeer goed zelfs. Goed spul hoeft niet duur te zijn.

Advertenties