Baitcraft T1 - De test

"Baitcraft" een bedrijf uit Engeland dat voor het eerst hun T1 boilie op de Nederlandse markt introduceerde. Dit deden ze op de Carp09. Het verkoop team gaf aan dat veel mensen de boilie te zacht vinden. Hij is inderdaad vrij zacht maar te zacht is die zeker niet, ik vind hem juist precies goed.

Baitcraft was zeer geïnteresseerd naar onze mening en heeft ons de volgende items meegegeven om te testen: T1 Freezerbait boilies, corker popup’s en een bijbehorende Cow Cola dip. Vol goede moed zijn we gaan testen.


De T1 boilie
Zoals ik al aangaf vinden veel mensen de boilie te zacht, maar wij zijn het daar niet mee eens. Je kan de boilie eenvoudig fijnknijpen, maar dat geeft naar mijn gevoel de versheid aan. Ik zelf heb met de boilie gevist voor een lange tijd en hij viel niet uit elkaar. Natuurlijk zie je wel dat er wat af is maar dat hebben meerdere boilies. De boilie heeft een sterke geur en is niet lekker :), maar wel goed van smaak. De smaak is vis-achtig/crab-achtig en erg zout. De T1 is gemaakt van een mix van karper voedsel. Volgens de website zorgt deze boilie voor het aanzetten tot eten. Ik heb er nu drie keer mee gevist. De boilie als single heeft mij (nog) geen vis opgeleverd. Maar ik heb met deze boilie als snowman wel twee vissen gevangen. De eerste binnen vijf minuten na mijn worp (5,5 kg). We testen verder.

De boilie is verkrijgbaar in de maten 16 en 20 mm en ze zijn verpakt in 1 kilo zakken. De prijs per 5 kg is £ 42.50 dat is ongeveer € 45,90. Dat is € 9,20 per kilo

Baitcraft - De verpakking T1 Boilies

De T1 'corker' Pop-up’s

Ook de popup heeft een goede geur. Hij ruikt anders dan de boilie maar het is wel de zelfde smaak. In de pop-up zitten allemaal kleine stukje, waardoor ze lijken op een Rocher chocolade. Ze zien er wel goed uit en hebben een goede en lange drijfkracht.

Ook de popup’s zijn er in de maten 16 en 20 mm te krijgen. Maar alleen te koop in combinatie met 10 kg boilies. Als men 10 kg boilies koopt is het mogelijk om er voor een extra £ 10 (€10,80) een fles dip en een potje boilies er bij te kopen.

Baitcraft - De T1 Pop-up

De T1 Cow Cola dip
De dip ruikt heel goed, ik heb er niet van durven proeven. Misschien dat ik Swiep of Michel wel zo gek krijg die zijn meer van het proeven. Ik dacht dat deze dip me zou helpen in het vangen. Maar dat heeft deze nog niet bewezen. Beide vangsten heb ik op ongedipte boilies gevangen. Nu de water temperatuur stijgt zal ik het zeker nog een keer gaan testen.

De dip is, zoals hierboven aangegeven, ook alleen maar verkrijgbaar in combinatie met 10 kg boilies.

Baitcraft - De T1 Pop-up

Ik heb een paar boilies in de dip liggen zodat de boilie nog meer geur afgeeft. De volgende vissessie ga ik er mee vissen. Ik houd jullie op de hoogte.

De verpakking
De verpakking is eenvoudig. Duidelijk zichtbaar is het type, gewicht en diameter van de boilie in millimeters. Daarnaast het Baitcraft logo, telefoonnummer en webadres. Alle verpakkingen hebben dezelfde uitstraling. Je kan je niet vergissen want de T1 is het enige type boilie wat Baitcraft verkoopt.

Product link op de Baitcraft Site

 

onze mening (4,5/5,0)

Positief
• Kwalitatief goede boilie
• Duidelijke en simpele verpakking
• Weinig gebruikt in Nederland
Negatief
• Popup en dip alleen verkrijgbaar bij aankoop 10kg
• Meer formaten zou een pré zijn
Conclusie
De boilie heeft aantrekkingskracht. Dat heeft hij bewezen. Goed, zacht, vers en aantrekkelijk. Wat we van een boilie verwachten.

Advertenties