RC Cocoon Coated Braid en Fluorocarbons
Onzevissen.nl kreeg een pakket opgestuurd van JRC development. In dit pakket bevonden meerdere te testen producten uit de Connection Range. Als eerste geven we onze bevindingen van het onderlijn materiaal.
Duidelijke blister verpakking

Op het eerste gezicht ziet het geheel er zeer professioneel en verzorgd uit. Ondanks dat alle verpakkingen de zelfde kleur hebben, kan je door de duidelijke omschrijvingen in één opslag zien wat het is of welke je in je handen hebt. Daarnaast is de verpaking/blister transparant. Dit biedt de mogelijkeid gelijk het product te zien. Er is zelfs al een stukje coating verwijderd, zodat je ook het binnenste materiaal kan zien.

Makkelijke houder en duidelijk boekje

Justin en Michel hebben 4 verpakkingen getest. Een soft Fluorocarbon en drie Coated hooklink braid soorten. De Gravel & Sand, Brown en Green. In alle verpakkingen zit het materiaal op een rol met een transparante achterzijde. Je kan hier direct zien wat er in zit. De rol/houder zit bijna dicht door twee deksels. Deze zorgen ook ervoor dat het draad vastgeklemd wordt. Toch kan je het draad vrij uit het midden trekken. Dit wordt vergemakkelijkt door het vrij draaien van het middelpunt van de houder. Je houdt hem dus in het midden vast en de houder kan dan vrij draaien. De coating wordt bij het uitrekken niet beschadigd, maar deze kan je door middel van je nagels heel gemakkelijk verwijderen. Echt heel gemakkelijk, dit is goed, maar zorgt ook helaas voor een snelle beschadiging als je het gebruikt.

Gestripte onderlijn

Het knopen van de onderlijn is ook goed. Het werkt makkelijk en is heel soepel. Als je werkt met quick-links is ons advies om wat grotere lussen te maken. Het gevlochten lijn raakt vrij snel zijn/haar "draad" vorm kwijt, het worden dus losse lijnen. Dit had ik al bij het eerste gebruik. Ik heb er wel met vol vertrouwen mee gevist. Ik heb ook een versie geknoopt waarbij ik de coating heb laten zitten. Daar ging het minder snel kapot. Als je wartels aan je rigs knoopt, heb je hier helemaal geen problemen mee.

Al met al een doordachte verpakking. De verpakking bevat ook een beschrijving in 4 talen. Engels, Frans, Duits en Nederlands. De inhoud ziet er goed uit. Je hebt voor elke grondkleur een versie. Zodat je je rig altijd zo veel mogelijk kan "verstoppen" op de bodem De onderlijn coating is mat en bevorderd de camouflage. Volgens de verpakking is het ook nog eens snel zinkend. Een compleet setje dus.

De fluorocarbon is een volledig transparante nylon lijn. Zelf vis ik hier nooit mee, maar dit schijnt volledig onzichtbaar te zijn op de bodem. Ik heb voor de test er wel een D-rig mee gemaakt en deze wordt gebruikt door ons team-lid Swiep. Ook het maken van een rig, ging met dit materiaal erg eenvoudig. Ook dit is een goed product. 

De flourocarbon heeft een advies verkoopprijs van 6.00 pond per 20 meter, ongeveer € 7,10
De coated hooklink braid hebben een advies verkoopprijs van 12.00 pond per 20 meter, ongeveer € 14,20

onze mening (4,0/5,0)

Positief
• Goed en duidelijk verpakt
• Door houder makkelijke dosering
• Coating stript gemakkelijk
• Makkelijk in gebruik, goede knopen
Negatief
• Draad snel "draadvorm" kwijt
De
• Coating beschadigd snel
Conclusie
Ondanks de twee negatieve puntjes is het toch goed onderlijn materiaal waarmee je zelfverzekerd aan de waterkant kan zitten.


Tip voor JRC:
Misschien is het een idee voor de startende vissers een kleine tekening van een knoop of rig voorbeeld af te beelden in het boekje. Dit kan de net startende karper-visser een beetje helpen.  

Tip voor gebruikers:
De houders kan je als ze leeg zijn weer gebruiken voor andere lijn.

Advertenties