Monomaster

Onzevissen.nl kreeg onlangs een aantal Monomasters toegestuurd van Poseidon, de Europese distributeur van de Monomaster.


Poseidon importeert en distribueert in de Benelux kwaliteits-producten voor het vliegvissen, vliegbinden en hengelbouw. Ondanks dat Poseidon hoofdzakelijk op vliegvissen gericht is, is de slogan van dit kleine apparaatje:

“Eigenlijk zou iedere sportvisser er altijd één bij zich moeten hebben...”

Onzevissen.nl ging er mee naar de waterkant.
En gelukkig mocht ik eerst mijn eigen lijn er in draaien, en niet de lijn van een slordige visser die zijn pruik heeft verloren.

Monomaster

Ik wilde iets nieuws proberen met een onderlijn en dat ging de eerste x niet helemaal volgens plan waardoor ik een aantal meter lijn in de knoop had. Ontknopen duurt te lang, dus dat wordt knippen. Normaal zou je er een bosje van draaien en in je zak of in je tas stoppen om het thuis weg te gooien, wat dus ook nog wel eens vergeten wordt, dus zit je de volgende vis sessie weer met dat zelfde bosje knopentouw.

Maar nu is het tijd om de Monomaster te testen. Kijk om me heen en kan niet zo snel een stuk nylon vinden. Ik trek dus wat van mijn reserve molen af om dit te testen.
Ik draai een kluwen van de draad en stop een ontstane lus in de opening van de Monomaster. Begin te draaien. En voor je het weet zit die hele bos draad erin, netjes opgeborgen. Het is dus echt een heel handig apparaatje die elke visser bij zich hoort te hebben.

onze mening (4,5/5,0)

Positief
• Lijn is snel opgeruimt
• Neemt weinig ruimte in beslag
• Snel en makkelijk te legen
• Makkelijk in gebruik
Negatief
• Bij mijn 32/00 lijn snel vol
Conclusie
Een super uitvinding om de waterkant vrij te houden van verloren vislijnen, want weggooien doet niemand toch?

Advertenties