Interview met: Kim de Poorter

Wat is je naam?
Kim de Poorter.


Wat is je leeftijd?
25 Jaar.

Wat is je woonplaats?
Gent – Oost-Vlaanderen - Belgie.Ben je vrijgezel, samenwonend, getrouwd, kinderen?

Ik ben samenwonend.

Een mooie vis van Kim de Poorter

Heb je naast karpervissen nog meer hobby’s?

Er is geen tijd voor andere hobby's. Of het is voor een gezellige avond op Café met een lekkere donkere Leffe.

Hoe ben je met het karpervisvirus besmet geraakt?
Ik ben op 7 jarige leeftijd begonnen met vissen. Aangezien mijn grootouders een hengelsportzaak in Gent hadden kon het niet anders of de hengelkriebels zaten in mijn lichaam. Samen met mijn vader begon ik met de vaste hengel te vissen. Mijn vader was wedstrijdvisser en zo ben ik in dat milieu terecht gekomen. Na vele wedstrijden met vallen en opstaan ben ik geselecteerd voor het wereldkampioenschap mee te vissen. Dat was direct raak. In 1998 ben ik wereldkampioen zoetwater hengelen met de vaste hengel geworden. Deze titel heb ik te danken aan vele uren vissen en alle dagen intensief bezig te zijn met deze viswijze. Aan alle mooie liedjes komt natuurlijk een einde. Ik heb van mijn 7 jaar tot mijn 17 jaar intensief bezig geweest met het wedstrijdvissen. Na 10 jaar had ik er mijn buik van vol. Ondertussen was mijn grootvader gestorven en had mijn vader de winkel overgenomen. Ik stelde vast dat het karper gebeuren een grote boost kreeg en daarom besliste ik om mij volledig voor het karpervissen in te zetten. Een goede keuze! De rust, de ontspanning kortom alles klopte. Weg van het wedstrijd ritme. Wat was het tof om die eerste kromme hengel met een prachtige schub vast te hebben. Ik was volledig verkocht. Nu sta ik zelf in de winkel en heb ik nog geen seconde spijt gehad van mijn nieuwe keuze.

Hoeveel jaar vis je al actief op karper?
Ik vis nu reeds 8 jaar intensief op Karper.

Wat is je favoriete aassoort en waarom?
Een goede kwalitatieve ready made krijgt mijn voorkeur, samen met hennep en tijgernoten. Ik heb met deze samenstelling al tal van mooie sessie's gehad. Vele mensen kiezen liever een goedkoop aas om daarmee voor te voeren. Ik niet, geef mij maar een goede ready made die meestal direct vis aantrekt. Mijn grote favoriet is de Scopes squid robin red van Nash!

Als je met boilies vist koop je ze of rol je ze zelf?
Ik verkies de ready mades.

Wat is jou favoriete rig en waarom?
Nash armourbraid met een Fang Twister maatje 7. Ik heb al tal van rigs geprobeerd en er is maar 1 waar ik 100% vertrouwen in heb. (zie foto)

Wat is je favoriete montage systeem?
Ik vis steeds met een safety system. Een diffusion camou leader van nash tackle met een safety clip.

Vis je liever alleen of met een vismaat?
Ik vis steeds samen met mijn vismaat Yves Poupaert.

Hoe ziet jou ideale vismaat eruit?
Iemand die elkaar alles gunt, die steeds klaarstaat om te helpen. En die niet jaloers is. Een vriend voor het leven zowel tijdens als naast het vissen. Ook iemand die steeds zijn best wil doen om goed te vangen.

Heb je een voorkeur voor overdag of ‘s nachts vissen en waarom?
Ik vis zeer graag overdag, maar een weekje frankrijk waar je snacht's goed vangt sla ik zeker niet af. Ik vang zeer graag overdag mijn vis. Je hebt steeds goede vizuele controle over alles wat er gebeurd rond, op en in het water. Tevens voor de fotografie van de vis want een vis zakken zal ik niet snel doen.

Op welk type water vis je het liefst en waarom?
Een rustig mooi groot water waar je gewoon uw ding kan doen zonder dat je op iemand zijn schoot moet zitten. Het moet ook veilig zijn want de laatste tijd hoor je meer en meer over diefstallen aan het water. Ik wil gerust enkele euro's neertellen voor een mooie betaalwater.

Wat is je persoonlijk record en waar heb je deze gevangen?
48lb. Gevangen in het zuiden van Frankrijk.

Wat is jou mooiste ervaring met betrekking tot karpervissen?

Vriendschap, rust en ontspanning!

Een mooie vis van Kim de Poorter

Wat is je grootste karpervisblooper?
De grond onder uw voeten voelen wegschuiven terwijl je in een storm aan het drillen bent. Bloober 2: Snacht's een volle run en de verkeerde hengel vast hebben om te drillen.

Hoeveel uren per jaar vis je op karper?
Door het vele werk, veel te weinig!

Besteed je veel tijd aan de voorbereiding?
Zeker en vast! Dat moet gewoon. Alles moet kloppen. Ik bekijk karpervissen als een puzzel. Als alle stukjes samenkomen en het klopt is het bingo!

Wat wens je nog te bereiken met betrekking tot karpervissen?
Nog enkele mooie buitenlandse sessies naar Frankrijk, Turkije.... En nog tal van mooie vriendschappen.

Heb je nog wijze raad voor je mede-karpervissers?
Have fun...Geniet van het karpervissen en beschouw het niet als een wedstrijd! Gun een ander ook die mooie grote vis. Geniet ook van een kleine vis want de laatste tijd is het meer een wedstrijd om de grootste vis te hebben. Heb respect voor de karper en voor uw medevissers.

Een mooie vis van Kim de Poorter

Kim: Bedankt.
Hengelsport De Poorter
Nash Tackle

Buienradar

Advertenties