Even iets van mijn hart. Afgelopen zondag zaten we wederom heerlijk te vissen langs de waterkant. Je wordt dan geregeld bezocht door de beesten om ons heen. Eenden, duiven, ganzen enz. Nu valt me de laatste tijd op dat er MET WEINIG respect omgegaan wordt met deze beesten.

Zo hebben we deze zondag een duif gevangen met visdraad om zijn poten heen. Swiep heeft de duif kunnen pakken (zonder van zijn stoel op te staan).... echt supervoer. Waarna ik het visdraad, dat om zijn beide poten was verstrikt, heb kunnen weg knippen. Twee tenen waren al afgestorven en ik hoop dat de andere twee het gaan redden. Hij kan in ieder geval beide poten nu weer los van elkaar bewegen....

Een duif met verstrikte poten.... Als je je meuk opruimt zal dit niet gebeuren. Hoe vaak ik langs de waterkant lege blikjes maïs, lege verpakkingen van pluggen, blikjes/flesjes drinken en vooral meters visdraad vindt. Ik vindt het echt ongelofelijk.

Mijn voorstel. Neem een klein tasje of misschien een vuilniszak mee waar je al je afval in kan stoppen. Iedereen weet dat visdraad niet afbreekbaar is. Dus jou draad wat jij dus gewoon op de grond laat liggen ligt daar langer dan jij leeft. VOORKOM dat. Wat is de moeite om dit mee te nemen of ter plekke even in een prullenbak te gooien. Dat kunnen er geen beesten in verstrikt raken.

Succes met vissen en houdt de boel schoon.