Kikkererwten, het verbaast ons iedere keer weer dat hier bijna geen gebruik van gemaakt wordt. Wanneer mensen aan partikels denken, dan gaat de keus als snel uit naar tijgernoten en dat terwijl kikkererwten echt een topaas is. De karper zijn er dol op en daarom wij ook. Verschillende prachtvissen hebben wij dan ook al op dit aas mogen vangen. Het leuke is dat je deze kikkererwten kan en klaar kunt kopen in de supermarkt, maar je kunt ze ook zelf bereiden. Kant en klaar kopen is perfect voor een korte sessie. Ga je voor een langere tijd naar de waterkant, kies er dan zeker voor om ze zelf te bereiden. In verhouding is dit namelijk een stuk voordeliger.

Wanneer je gaat voor kant en klare kikkererwten kun je ze direct gebruiken. Deze zitten in een blik of glazen pot. Je kunt ze super voordelig in de supermarkt kopen. Heel handig natuurlijk en dus ook een goede reden om dat te doen. Je hoeft er ook niks meer aan toe te voegen. Wel combineren wij ze regelmatig met pellets en/of andere partikels. Je kunt de kikkererwten ook op de hair vissen, echter zijn ze wel wat zachter. Op grote afstanden is het dus niet aan te raden om dit te doen. Ook kun je ze gemakkelijk op de haak bevestigen, dit is weer perfect voor het vissen met de pen.

Bereid gemakkelijk je eigen kikkererwten

Heb jij veel kikkererwten nodig? Dan is het slimmer om ze zelf te maken. Dit is namelijk zeer gemakkelijk en een stuk voordeliger. Om te beginnen laat je ze 24 uur weken. Ze hebben dan mooi de tijd om het vocht tot zich te nemen. Na het weten laat je ze ongeveer 30 minuten koken. Gooi ze vervolgens met kookvocht in een emmer en plaats de deksel er weer op. Je kunt ze nu gaan gebruiken. Je hebt ze dan op natuurlijke basis, wil je er liever een smaakje aan hebben? Dan kun je ze tijdens het koken voorzien van een lekkere flavour. Zo maak jij jouw kikkererwten uniek ten opzichte van andere vissers. Ideaal natuurlijk zeker op wateren met dressuur.

Probeer dus zeker eens met kikkererwten te vissen, de kans is groot dat jij ze vaker gaat meenemen. Het is namelijk een aassoort waar de karpers echt dol op zijn. En hoe fanatieker zij gaan eten, hoe groter de kans is dat jij een mooie karper gaat vangen. Wel goed om te weten is dat ook de brasem er gek op is. Zit er dus veel brasem op het water waar jij gaat vissen. Hou dan rekening met bijvangsten.

Kikkererwten koop ze kant en klaar of bereid ze zelf

Advertenties