Kaas, wij mensen zijn er gek op. Maar wist je dat karpers het ook maar al te graag eten? Kaas is een echt vergeten karperaas van vroeger. Waar ze jaren geleden juist veel gebruik maakte van kaas kiezen we tegenwoordig liever voor boilies. Dit betekend dus dat er steeds minder mensen gebruik maken van kaas en het juist daarom geweldig aas kan zijn om mee te vissen. De karpers kennen het namelijk steeds minder en dat is nu net wat jij wilt. Wij zelf maken het liefst gebruik van jonge kaas, maar ook oude kaas werkt perfect.

Wel is het goed om te weten dat kaas was zachter is, moet jij dus ver werpen, dan bestaat de kans dat het van de hair af gaat. In dit geval is het altijd slim om de stopper op de harde kant van de kaas te plaatsen. De kans dat het er tijdens de worp afgaat is daardoor een stuk kleiner. Ook is kaas perfect om rechtstreeks op de haak te bevestigen. Doe dit alleen wanneer je met de pen gaat vissen. Het voordeel van kaas is dat je het overal kunt halen, denk aan de supermarkt, kaasboer maar ook verschillende tankstations. Ideaal dus, want zo is er altijd wel een plek in de buurt waar jij het kunt kopen.

Welke kaassoorten kun je gebruiken voor het karpervissen?

Eigenlijk kun je alle soorten kaas wel gebruiken. Toch zijn er een aantal dingen waar je op moet letten. Zo moet het niet te zacht en ook zeker niet te droog zijn. Wanneer het te zacht is gaat het te makkelijk van de hair. Wanneer het te droog is breekt het gemakkelijk en dat wil je zeker niet. Juist daarom maken wij gebruik van jonge kaas, deze is niet droog en stevig genoeg om goed op de hair te bevestigen. Daarnaast is het zacht genoeg voor op de haak. Waar ook veel gebruik van gemaakt wordt is Babybel-mini kaas. Deze kaas is namelijk zacht en ook taai. Hierdoor is het gemakkelijk te bevestigen en blijft het toch stevig zitten. Beter kan dus eigenlijk niet.

Let op met kaas heb je ook last van bijvangsten

Wel goed om te weten is dan naast karper ook andere vissoorten gek zijn van kaas. Zo is de kans op een bijvangst van een barbeel of kopvoorn erg groot. Deze vissoorten gaan namelijk helemaal los op kaas. Ook andere vissoorten willen kaas maar al te graag eten. Zitten er dus veel andere vissoorten op de stek waar jij gaat vissen? Dan is het niet altijd slim om gebruik te maken van dit geweldige karperaas. Maakt het jou niet zoveel uit dat je ook kans hebt op bijvangsten? Ga dan al een gek naar de supermarkt, koop een lekkere kaas en ga naar de waterkant. Let op: Snoep niet zelf te veel, want dan heb je niks meer om mee te vissen.

Kaas is het perfecte karperaas in Nederland

Advertenties