Ja hondenbrokken en kattenbrokken, ze zijn echt overal te koop. Denk aan bijvoorbeeld de supermarkt of dierenwinkel. Het leuke van deze brokken is dat ze perfect zijn voor het karpervissen. Om het gemakkelijk te maken delen wij de brokken even op in natte en drogen brokken. Beide zijn perfect voor het vissen, maar je gebruikt ze beide toch echt wel anders. Wil jij weten wanneer je welke brok gebruikt en waarom juist brokken het perfecte aas is voor het karpervissen? Lees dan zeker dit artikel, de kans is groot dat jij morgen al een zak brokken gaat halen.

Laten we even beginnen bij de droge brokken, deze gebruiken wij verre weg het meeste. het voordeel van droge brokken is dat ze blijven drijven, ze zijn dus perfect voor het oppervlakte vissen. Ga jij bijvoorbeeld oppervlakte vissen op een water met veel eenden, dan zijn honden of kattenbrokken een geweldig alternatief voor broodkorst. De brokken zijn namelijk een stuk harder waardoor de eenden er een stuk meer moeite mee hebben. Daarnaast kun je de eenden een stuk gemakkelijker verzadigen waarna ze de brokken links laten liggen. Jij kunt dan vervolgens lekker gaan vissen. Welke brok je pakt voor het oppervlakte maakt niet zoveel uit, zo kun je er bijvoorbeeld voor kiezen om te mixen, je hebt dan van alles wat en dat is nooit verkeerd.

Nu wordt er niet extreem veel gebruik gemaakt van hondenbrokken, niet op alle wateren zijn de vissen er dus aan gewend. Het is dan ook zeker slim om regelmatig wat honden- of kattenbrokken te water te laten. Ga jij bijvoorbeeld de hond uit laten? Gooi dan gewoon een handje in het water en blijf even kijken. Wanneer de vis gaat azen is het voor jou een moment om je hengel te pakken en lekker te gaan vissen. De kans is groot dat je snel een mooie vis in je handen hebt. Zie je ze niet happen, dan gooi je er morgen weer een handje hondenbrokken of kattenbrokken in.

Probeer een honden of kattenbrokken

Wanneer je ook de brokken wilt gebruiken als haakaas, dan kun je dit het beste doen door gebruik te maken van een elastiekje ook wel Baitband genoemd. Hiermee kun je namelijk gemakkelijk en snel de brok bevestigen. Daarnaast is de kans klein dat hij breekt en je dus voor niks zit te vissen. Wanneer je met honden of kattenbrokken voert raden wij je aan om er ook mee te vissen. De kans is dan groter dat jij gaat vangen.

Wil jij op de bodem gaan vissen? Ook dan kun je droge brokken super goed gebruiken. Heb jij bijvoorbeeld een mooie spodmix? Gooi daar dan eens honden- of kattenbrokken doorheen. Je krijgt dan op verschillende waterlagen wat voer wat de vissen super actief gaat maken. Zo kun je de karpers mooi naar de bodem krijgen. Wij maken hier super vaak gebruik van met geweldige resultaat. Probeer dit dus zeker een keer en je bent direct verkocht.

Gebruik natte brokken voor op de hair

Wanneer jij op de bodem gaat karpervissen en graag gebruik wilt maken van honden of kattenbrokken, dan kun je het beste gaan voor natte brokken. Deze blijven namelijk niet drijven. Daarnaast kun je deze makkelijker op de hair bevestigen. Maar in dit geval wel gebruik van een goede stopper. Doordat de brokken een stuk zachter zijn zullen ze namelijk gemakkelijk van de hair vallen. Ga natte brokken dus ook zeker niet gebruiken op grote afstanden. Wij zelf maken vrijwel nooit gebruik van natte brokken, ze hebben namelijk niet ons voorkeur. Wel weten wij dat je er leuk op kunt vangen, probeer het daarom zeker een keer.

Advertenties